x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Atenție la frigider. O greșeală banală îți crește prețul facturii la electricitate

Atenție la frigider. O greșeală banală îți crește prețul facturii la electricitate

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   13:45
Atenție la frigider. O greșeală banală îți crește prețul facturii la electricitate

Fzrigiderul este nelipsit din orice bucătărie însă o greșeală banală îți poate crește prețul facturii la energie electrică.

Acesta se poziționează lângă perete, dar trebuie respectate anumite specificații oferite de producător.  Amplasarea sa trebuie să fie în raport cu peretele și poate depinde de mai mulți factori, inclusiv specificațiile producătorului și configurația bucătăriei tale. 

Iată câteva recomandări generale:

Ventilație

Asigură-te că există suficient spațiu în spatele frigiderului pentru o bună circulație a aerului. Acest lucru ajută la evacuarea căldurii produse de compresorul frigiderului. De obicei, se recomandă să lași cel puțin 5-10 cm între spatele frigiderului și perete.

Priză

Asigură-te că frigiderul are acces la o priză electrică. De obicei, priza trebuie să fie situată în apropierea frigiderului și să permită conectarea corespunzătoare a cablului de alimentare.

Ușa

Asigură-te că ușile frigiderului se pot deschide fără a lovi peretele sau alte obiecte. Acest lucru va facilita accesul la conținutul frigiderului.

Nivel

Verifică nivelul frigiderului pentru a evita eventualele probleme legate de funcționarea sa și pentru a preveni acumularea de apă într-un singur colț.

Spațiu curățare

Asigură-te că poți curăța zona din spatele frigiderului. Este posibil să dorești să te gândești la posibilitatea de a muta frigiderul dacă este necesar pentru a curăța sau pentru a realiza reparații.

Înainte de a poziționa frigiderul, verifică și manualul de utilizare al aparatului electrocasnic întrucât producătorul poate oferi recomandări specifice legate de amplasare, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: frigider electricitate