x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Baie minimalistă cu suprafaţă de 10 mp

Baie minimalistă cu suprafaţă de 10 mp

de Georgiana Teodorescu    |    12 Iun 2010   •   00:00
Baie minimalistă cu suprafaţă de 10 mp

Chiar dacă este un spaţiu mic şi secundar în raport cu celelalte funcţiuni ale locuinţei, oferta de stiluri de mobilier, placări, accesorizări şi obiecte sanitare este nelimitată şi atunci când vine vorba despre amenajarea unei băi. Proiectul de astăzi prezintă un design de baie în stil minimalist, în care suprafaţa de 10 mp este exploatată la maxim prin formele simple ale obiectelor sanitare, multitudinea de oglinzi, suprafeţele patinate şi multă lumină.

LOGICA PROIECTĂRII
Artificiul la care s-a apelat pentru a mării suprafaţa băii este placarea unor porţiuni de pe pereţi cu oglinzi, acestea fiind amplasate în zone importante precum blatul de la chiuvetă sau straiful de perete opus duşului.
S-a renunţat la cabina de duş în favoarea unei zone delimitate de un geam semiopac pe care s-a aplicat un detaliu grafic, pardoseala rămânând astfel la acelaşi nivel. Obiectele sanitare sunt definite de linii simple şi geometrie ortogonală, accesoriile inutile şi chiar detaliile funcţionale ce ar putea încărca spaţiul fiind înlocuite de elemente de tehnică modernă ca senzorii la duş, chiuvetă şi cuva wc-ului.

Culoarea predominantă, violetul vibrant, a fost combinată cu alb sidefat, reflexele date de lumina corpurilor de iluminat funcţionând ca un element de legătură între cele două culori. Deşi alternanţa de plăci pare lipsită de logică, placarea cu flise de mici dimensiuni transformă spaţiul băii într-unul unitar, pesonalizând ansamblul într-un mod spontan.

×
Subiecte în articol: proiect de interior