x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bloc de locuinţe privat

Bloc de locuinţe privat

de Georgiana Teodorescu    |    26 Ian 2008   •   00:00

Proiectul prezentat este o vilă cu trei niveluri (parter, etaj 1 şi etaj 2) cu câte două apartamente de 100 mp fiecare, amplasată într-o zonă rezidenţială din apropierea Bucureştiului.

Apartamente realizate în regie proprie

 

Proiectul prezentat este o vilă cu trei niveluri (parter, etaj 1 şi etaj 2) cu câte două apartamente de 100 mp fiecare, amplasată într-o zonă rezidenţială din apropierea Bucureştiului. Proiectul a fost reali­zat la iniţiativa a şase tineri întreprinzători, care au hotărât să cumpere împreună un lot de 520 mp, pentru realizarea locuinţelor personale. Apartamentele sunt moderne, construite şi amenajate pe principiul unei cât mai mari degajări a spaţiilor, o degajare care să permită libertatea de exercitare a funcţiunilor ei într-o ambianţă cât mai plăcută şi în concordanţă cu un ritm de viaţă activ.

Ca şi distribuire funcţională a spaţiilor interioare, fiecare apartament dispune de o zonă de zi cu living şi bucătărie de aproximativ 40 mp, un dormitor matrimonial şi unul de oas­peţi, care poate căpăta şi funcţiunea de birou, o baie şi o debara. Atât livingul, cât şi dormitorul matrimonial au acces la terase de dimensiuni medii. La nivelul terasei (soluţie aleasă pentru acoperirea clădirii) se va amenaja un spaţiu comun cu rol de zonă de relaxare.

 

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă a clădirii este de tip cadre cu stâlpi şi grinzi din beton armat cu pereţi exteriori din cărămidă porotherm de 30 cm grosime. Compartimentarea interioară este rea­lizată din cărămidă cu goluri verticale de 15 cm sau pereţi din gips carton cu vată minerală pentru izolare fonică şi termică. După ridicarea construcţiei, fiecare apartament va fi amenajat în funcţie de gusturile şi de posibilităţile financiare ale proprietarului.

Pe suprafaţa terenului rămasă liberă se vor amenaja spaţii de parcare, alei cu pavaj, pietriş şi de­coraţiuni florale.

 

25 euro/mp

Preţ pentru proiectare completă (arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Eugen Vişan

telefon: 0723. 027.642

×
Subiecte în articol: proiect de casă