x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cabana din barne

Cabana din barne

23 Feb 2006   •   00:00
Cabana din barne
PROIECT DE CASA
Casa ce adopta un limbaj rustic care se incadreaza perfect intr-o zona de munte, cu pante mari la invelitoare si materiale specifice zonei: lemn si piatra

Un avantaj major din punct de vedere al proiectarii de arhitectura asistata de calculator este acela ca beneficiarul poate "intelege casa" inainte ca acesta sa se realizeze, pornind de la macro la micro, pana in cele mai mici detalii.

MATERIALE

Acest proiect prezinta o casa de vacanta situata pe un teren de 300 mp dintr-o localitate de munte din zona Bran. Avand o functiune ce nu necesita folosinta zilnica, suprafetele sunt minimale. Se dorea un cost relativ mic de investitie, astfel s-a ales atat structura din lemn cat si finisajele peretilor si pardoselilor. Pentru evitarea incendiilor, s-a prevazut tratarea cu solutii ignifuge a intregii constructii. Incalzirea se face cu sobe alimentate cu combustibil solid (lemn), iar incalzirea apei calde menajere cu boiler electric. Grupurile sanitare si bucataria sunt racordate la o fosa vidanjabila, amplasata in imediata vecinatate a accesului. In urma folosirii aproape in exclusivitate a lemnului la realizarea structurii cat si a finisajelor, aceasta casa permite o realizare rapida si ieftina, fara a avea intarzieri in momentul executiei cum ar fi intarirea betonului, etc.

INTERIORUL

Interiorul, la fel ca si exteriorul, respecta intru totul caracteristicile specifice zonei in care este amplasata cladirea. Placarea peretilor interiori cu lemn, grinzile aparente, semineul din piatra naturala in stil rustic sunt elemente specifice arhitecturii de munte si creeaza impreuna o atmosfera de poveste. Functional, parterul, cu o suprafata de 48 mp, cuprinde zona de zi: bucatarie, dining, living, un grup sanitar si un depozit de lemne. La mansarda, pe o suprafata de 35 mp, sunt amplasate doua dormitoare si o baie.
Plan parter - Suprafata construita 48 mp
Plan etaj - Suprafata construita 35 mp

24.900 euro pret la rosu, recomandat de arhitect
Proiect realizat de arhitect Radu Boros tel. 0722.32.37.35

×