x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Caldura fara radiatoare clasice

Caldura fara radiatoare clasice

de Georgiana Teodorescu    |    08 Feb 2007   •   00:00
Caldura fara radiatoare clasice

IDEI PENTRU CASA TA
Ventiloconvectoare de pardoseala si de perete si miniradiatoare
IDEI PENTRU CASA TA
Ventiloconvectoare de pardoseala si de perete si miniradiatoare

Sistemul cu pricina se numeste Clima Canal si instalarea sa va scapa dintr-o data de trei griji, respectiv: incalzirea, racirea si ventilarea. Tradus in alti termeni, asta inseamna ca, indiferent de sezon sau de temperatura exterioara, un singur sistem poate sa asigure climatul interior cel mai potrivit.

Asta pentru ca una dintre caracteristicile care-l fac atat de eficient este faptul ca sistemul functioneaza, dupa caz, in regim de: corp de incalzire, unitate de aer conditionat sau ventilator. Faptul ca "nu ia nici un centimetru" din spatiul in care este instalat reprezinta, de asemenea, un punct forte. Ventiloconvectoarele Clima Canal pot fi montate in pardoseala sau in perete, operatiunile de montare si de intretinere ulterioara fiind extrem de simple. Datorita inaltimii ajustabile H min. = 8,5 cm, sistemul este intotdeauna perfect aliniat cu pardoseala (piatra, parchet, gresie etc.). Dupa construirea pardoselii, doar grilele - care sunt fabricate din lemn sau din aluminiu - vor ramane vizibile. Gratie modului inovativ de fabricatie - doar un "click" - si a racordurilor flexibile, intretinerea echipamentului se face cu multa usurinta.

TEHNOLOGIE PERFORMANTA

Schimbatorul de caldura functioneaza pe baza tehnologiei LOW H2O (low water content). Folosirea acestei tehnologii a fost preferata gratie urmatoarelor avantaje pe care le asigura in functionare:
  • rezistenta la coroziune garantata pe 10 ani
  • consumul de apa: 1/10 fata de un radiator traditional n timpul rapid de incalzire (10 min.)
  • raspuns instant la fluctuatiile de temperatura n consum energetic cu 12% mai mic
  • combinatie eficienta intre convectie si radiatie.

    Schimbatorul de caldura impreuna cu activatorul termic (ventilator) au fost special concepute sa atinga o putere termica mare chiar si fara a avea dimensiuni impresionante. Ventiloconvectoarele pot fi montate peste tot in casa, chiar si in bai (zone inchise si cele mai expuse umiditatii ), pentru ca sistemul de actionare si siguranta garantata de activatorul termic (24V) ii permit aceasta. Si toate acestea cu un nivel de zgomot mai mic de 29 dbA!

    Ventiloconvectoarele se preteaza pentru spatii precum: livinguri cu ferestre mari, cladiri de birouri, magazine, showroom-uri etc.

    PENTRU APARTAMENTE

    Exista si o varianta a acestui sistem adaptata locuintelor de la bloc, unde sapa nu permite incastrarea ventiloconvectoarelor, respectiv miniradiatorul de otel LOW H2O cu inaltime redusa, avand dimensiunile: H 80-280 cm, L 600-3000 cm si puterea termica 330-7368 W. Amplasarea acestora in acest caz se face in camere avand pereti cu o suprafata vitrata cat mai generoasa sau in zone cu parapeti de inaltime redusa.

    COMPONENTELE SISTEMULUI

  • Carcasa de otel galvanizat de 1 mm, cu posibilitatea de racordare doar pe partea stanga;
  • Schimbator de caldura LOW H2O (low water content), fabricat din cupru si aluminiu si vopsit in gri inchis; n Protector detasabil pentru ventilator, activator termic;
  • Tub flexibil de 40 cm rama prelungitoare pentru instalare de la 8,5 cm la 13 cm, in adancime;
  • Console de fixare;
  • Tub pentru condens;
  • Grile din lemn de fag, stejar, merbau sau din aluminiu.

    Locul traditionalelor calorifere inestetice si ineficiente poate fi inlocuit cu brio de aceste sisteme incastrate in perete sau in pardoseala

    ATENTIE
    Ventiloconvectoarele Clima Canal pot fi montate in pardoseala sau in perete, operatiunile de montare si de intretinere ulterioara fiind extrem de simple. Datorita inaltimii ajustabile, H min. = 8.5 cm, sistemul este intotdeauna perfect aliniat cu pardoseala (piatra, parchet, gresie etc.). Dupa construirea pardoselii, doar grilele - care sunt fabricate din lemn sau din aluminiu - vor ramane vizibile

    Amplasarea ventiloconvectoarelor in dreptul peretilor din sticla creeaza suplimentar o perdea de aer cald care poate contribui la o mai buna izolare termica a incaperii. Gratie modului inovativ de fabricatie - doar un "click" - si a racordurilor flexibile, intretinerea echipamentului se face cu multa usurinta

    Sfatul designerului

    In urma reactiilor primite la articolele despre semineele-centrala si sobele ecologice, am inteles ca problema incalzirii locuintelor este de mare actualitate. Iata ca am mai gasit un alt sistem de incalzire inovator extrem de interesant.

  • Foto: decorad Industrie
  • ×