x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa alipita de o vila existenta

Casa alipita de o vila existenta

de Georgiana Teodorescu    |    30 Mar 2006   •   00:00
Casa alipita de o vila existenta
PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala pe teren cu restrictii urbanistice

Conceput pentru o familie formata din doi tineri, proiectul acestei case respecta o conditie obligatorie impusa de teren si anume, alipirea de o vila existenta (calcan). Terenul se afla in centrul Capitalei si are o suprafata totala de 576 mp, cu o deschidere la strada de 16 metri si o adancime de 36 de metri.

Pentru ca noua realizare sa nu fie in contrast cu celelalte case din zona, au fost imprumutate de la acestea, elemente stilistice si materiale pentru exterior (caramida aparenta si placaje din piatra). Zona intrarii principale este plasata pe axul central al casei si este marcata de un mic acoperis.

DISTRIBUIREA FUNCTIUNILOR


Locuinta este proiectata pe trei niveluri: demisol partial (19.30 mp) cu un spatiu tehnic, parterul cu vestibul, un dormitor de oaspeti (12.43 mp), un birou (15.00 mp), accesul catre etaj si un grup sanitar (3.96 mp) la intrare, iar in spate, bucataria (14.28 mp) cu locul de luat masa (7.09 mp) si livingul (34.26 mp) orientat catre curte. Etajul are un mic hol si un gol peste living, doua dormitoare (18.95 mp si 15.00mp) deservite de o baie (5.87 mp) si dormitorul matrimonial (30.30 mp) cu dressing (6.63 mp) si baie proprie (7.68 mp).

MATERIALE


Structura cladirii este pe stalpi de 30x30cm, cu grinzi si centuri de beton armat. Finisajele exterioare sunt medii, tencuieli cu vopsea lavabila de exterior, ancadramente din caramida la ferestre si tamplarie din lemn stratificat, de culoare brun, cu geam termopan. Acoperisul este pe sarpanta de lemn cu invelitoare din tigla rosie.

Suprafata totala construita a casei este de 300,46 mp. In proiect a fost prevazuta si o propunere de mobilare adecvata caracteristicilor familiei ce o va locui.

PESTE TERASA


Pe fatada de nord, strajuind intrarea secundara in locuinta, apare o pergola, element frecvent intalnit in arhitectura locuintelor contemporane. Ea este construita peste terasa placata cu gresie sau ceramica mata.

AMENAJARI ADIACENTE


Curtea a fost amenajata cu alei placate cu piatra naturala si gazon. In dreapta aleii ce duce catre intrarea principala a fost prevazut loc de parcare acoperit pentru doua masini.

60.000 EURO - pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect realizat de arh. Eugen Visan si arhitect Bogdan Gavrila
  • CATRE ARHITECTI
    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul Casei mele, este partener media al Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006. Venim in sprijinul arhitectilor inclusiv prin rubrica "Proiect de casa" in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii, ne puteti scrie la adresele de email jcm@jurnalul.rosau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
    ×