x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă ce oferă un standard ridicat de locuire

Casă ce oferă un standard ridicat de locuire

20 Sep 2007   •   00:00

Proiectul prezentat este o vilă de vacanţă lăngă Bucureşti, pe malul lacului Snagov, cu ponton pentru ambarcaţiuni. Construcţia este amplasată pe un teren dreptunghiular, cu dimensiuni de 40 m x 50 metri, cu o pantă accentuată de aproximativ 7 grade.

Forme simple şi funcţionalităţi complexe intr-o casă la Snagov

Proiectul prezentat este o vilă de vacanţă lăngă Bucureşti, pe malul lacului Snagov, cu ponton pentru ambarcaţiuni. Construcţia este amplasată pe un teren dreptunghiular, cu dimensiuni de 40 m x 50 metri, cu o pantă accentuată de aproximativ 7 grade. Accesul in locuinţă se face pe faţada secundară a casei, printr-un hol generos de care distribuie circulaţiile la nivelul parterului către living, bucătărie, locul de luat masa, sala de fitness şi un birou, dar şi spre o garsonieră generoasă. Livingul este deschis spre terasă şi relaţionează prin spaţiu deschis cu bucătăria, locul de luat masa şi casa scării. Aici, elementele de senzaţie sunt terasa (cu o zonă de relaxare) şi zona piscinei cu locurile pentru plajă. Parterul este completat funcţional de un grup sanitar şi cămară. La etaj avem trei dormitoare generoase, deservite de două băi şi un dormitor matrimonial cu două băi proprii, două dresinguri şi o terasă cu vedere spre lac. Demisolul este şi el deschis spre lac, cu acces atăt din casă, căt şi de pe terasă, şi cuprinde spaţii tehnice, spălătorie, dar şi un dormitor de serviciu.

Finisaje moderne

Pe suprafaţa terenului rămasă liberă se va terasa şi amenaja spaţiu verde. Cea mai mare suprafaţă din teren dispune de gazon, iar de jur-imprejurul casei sunt alei cu pavaj, pietriş şi decoraţiuni florale. Gardul este din beton armat placat cu piatră. Pentru finisarea faţadelor s-a folosit vopsea lavabilă de exterior de culoare crem, mixată cu placaje din piatră naturală. Acoperişul este terasat şi necirculabil. Tămplăria exterioară este din pvc cu geam termopan, iar terasele şi treptele exterioare sunt placate cu gresie rezistentă la ingheţ.

Structura de rezistenţă este de tip cadre cu stălpi şi grinzi de beton armat cu pereţi exteriori din cărămidă porotherm de 30 cm grosime. Compartimentarea interioară este realizată din cărămidă cu goluri verticale de 15 cm.

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă (de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă) Proiect conceput de arhitect Eugen Vişan, telefon: 0723.027.642

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă