x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu arhitectură ce urmăreşte denivelările terenului

Casa cu arhitectură ce urmăreşte denivelările terenului

13 Sep 2007   •   00:00

Ideea arhitecturală a proiectului de azi este una ingenioasă, nonconformistă şi modernă. Construcţia utilizează in mod direct şi rafinat panta lină a terenului, aceasta reflectăndu-se atăt in distribuirea spaţiilor la interior, căt şi in volumetria exterioară.

Volumetrie spontană şi flux funcţional neconvenţional

Ideea arhitecturală a proiectului de azi este una ingenioasă, nonconformistă şi modernă. Construcţia utilizează in mod direct şi rafinat panta lină a terenului, aceasta reflectăndu-se atăt in distribuirea spaţiilor la interior, căt şi in volumetria exterioară. Dimensiunile celor trei niveluri pe care se desfăşoară clădirea sunt suficiente pentru o familie cu 2-3 copii. Amprenta la sol a parterului, fără terasă, este de 215 mp. Etajul se inscrie in 150 mp şi mansarda, cu zona de hobby, are 60 mp.

Funcţiunile in acestă locuinţă sunt combinate in cel mai nonconvenţional mod. La parter, bucătăria şi diningul se deschid spre terasă şi piscină, iar livingul comunică printr-un hol cu două dormitoare realizate pentru invitaţii familiei şi o pivniţă. Intrarea in locuinţă se realizează fie pe la parter, prin bucătărie sau dining, fie pe la etajul unu prin holul de acces. Dormitoarele de la parter au deschidere separată spre terasă, astfel trecerea prin celelalte incăperi este eliminată.

Etajul nu este lipsit nici el de elemente surpriză. Pe lăngă zona de noapte, formată din trei dormitoare cu băi proprii, aici se mai află un living şi un birou. Mansarda este rezervată in totalitate zonei de relaxare şi hobby.

Â

Detalii tehnice. Pereţii exteriori ai clădirii au 30 cm grosime. Incălzirea se va realiza in toate spaţiile interioare prin corpuri radiante cu agent termic de la centrala termică proprie. Finisajul faţadei este realizat din tencuială drişcuită fin şi placare de piatră de culoare maro. Tămplăria exterioară aleasă este din PVC, simplă, de culoare maro. Invelitoarea este la orizontală (tip terasă) şi este realizată din placă de beton termoizolantă şi hidroizolantă, cu o pantă minimă de scurgere a apelor pluviale. Sistemul constructiv este realizat din structură pe stălpi, grinzi, placă şi fundaţie din beton armat şi pereţi exteriori din zidărie poroterm.

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă (de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă) Proiect conceput de arhitect Laurenţiu Vlad, telefon 0722.314.369

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă