x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu arhitectura de inspiratie olandeza

Casa cu arhitectura de inspiratie olandeza

de Georgiana Teodorescu    |    10 Noi 2005   •   00:00
Casa cu arhitectura de inspiratie olandeza
PROIECT DE CASA
Constructie "puzzle" In stilul Mies Van Der Rohe

77.120 euro - pret la rosu recomandat de arhitect

Acesta este un exemplu de casa atipica in comparatie cu notiunea cunoscuta in Romania zilelor noastre, construita doar pe parter, cu console pregnante si planimetrie alveolara (organizare de plan care defineste spatii personalizate in functie de destinatia spatiului). Este realizata fara grinzi, cu diafragme si pereti-cortina de sticla, oglinzi de apa si terase generoase. Mai precis, o casa care nu se construieste la noi. Si totusi, intr-o zona din jurul Bucurestiului, cineva este dispus sa investeasca si chiar sa locuiasca intr-un asemenea spatiu.

Casa are 300 mp construiti si o anexa de 40 mp. Organizarea functionala este realizata astfel: bucatarie, camara, centrala termica, loc de luat masa, living-room, doua dormitoare, doua bai si doua dressing-uri, iar in anexa, camera hobby si sala fitness.

Plastica arhitecturala, prin sublinierea orizontalelor si alternarea suprafetelor realizate din diverse materiale, pun in evidenta dinamica casei.

PARTICULARITATI


In living-room s-a propus realizarea unui canal de apa, ingropat in pardoseala si acoperit cu sticla, care face legatura intre oglinzile exterioare de apa. In aceasta solutie arhitecturala s-a accentuat foarte mult comunicarea interiorului cu exteriorul, prin geamurile care pleaca din pardoseala pana in tavan si terasele realizate la nivelul pardoselii interioare.

Suprafetele vitrate sunt mai mult decat generoase, ajungand si la dimensiuni de 3,30 m inaltime, fiind realizate dintr-o singura foaie de geam. Finisajele propuse sunt placarea cu piatra cioplita de cariera si tencuielile decorative. In final putem spune ca aceasta casa ambienteaza terenul intr-o maniera unica, creand astfel diverse zone (curti) proprii fiecarei functiuni de locuit.

EXTINDERE INDEPENDENTA


Anexa are dubla functiune. In primul rand adaposteste sala de fitness, iar deasupra se poate folosi in scop de terasa circulabila pentru diverse reuniuni sau petreceri. In acelasi timp, impreuna cu zona de gratar, "inchid" latura de spate a terenului, creand o ambianta placuta si intima.

PRET PROIECT COMPLET:
18 euro/mp
PRET EXECUTIE LA ROSU, CASA SI ANEXA:
200 euro/mp
PRET EXECUTIE TERASE:
30 euro/mp
PRET EXECUTIE CU FINISAJE, CASA SI ANEXA:
400 euro/mp

×
Subiecte în articol: casa