x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă cu arhitectură de munte

Casă cu arhitectură de munte

de Georgiana Teodorescu    |    19 Ian 2008   •   00:00

Proiectul prezentat astăzi este o vilă de vacanţă, cu funcţiunea de locuinţă unifamilială. Este amplasată pe un teren dreptunghiular de dimensiuni mari, cu o pantă accentuată de aproximativ 15 grade.

Proiectul prezentat astăzi este o vilă de vacanţă, cu funcţiunea de locuinţă unifamilială. Este amplasată pe un teren dreptunghiular de dimensiuni mari, cu o pantă accentuată de aproximativ 15 grade.

Accesul în locuinţă se face pe faţada principală a casei, printr-un hol ge­neros de care distribuie circulaţiile la nivelul parterului către living şi o bucătărie închisă, dar şi către un dormitor de aproximativ 15 mp. Astfel, în zona de zi, spaţiul este deschis spre locul de luat masa. Elementul de senzaţie al acestui proiect este terasa, realizată pe o zonă parţial acoperită, o zonă de relaxare cu o suprafaţă mare şi o orientare ideală în raport cu împrejurimile. Parterul este completat funcţional de un grup sanitar. La etaj avem două dormitoare ge­neroase cu o baie şi un dormitor matri­monial cu o baie proprie şi dressing.

 

Detalii tehnice

Materialele folosite la realizarea şi mai ales la finisarea acestei case sunt naturale, de bună calitate. Pardoselile pe zona de parter sunt din gresie cera­mică, scara este placată cu lemn, dormitoarele cu parchet stratificat, iar balcoanele cu plăci de travertin. În rândul finisajelor interioare vopseaua lavabilă în tonuri calde contribuie la obţinerea unui ambient intim, plin de căldură. Pe suprafaţa terenului rămasă liberă se va terasa şi amenaja spaţiu verde. Cea mai mare suprafaţă din teren dispune de gazon, iar de jur împrejurul casei sunt alei cu pavaj, pietriş şi decoraţiuni florale. Gardul este din beton armat placat cu piatră naturală.

  

La exterior

Pentru finisarea faţadelor s-a folosit vopsea lavabilă de exterior de culoare albă mixată cu placaje de lambriu de lemn băiţuit brun închis şi soclu cu piatră naturală de râu.

Acoperişul este în şarpantă de lemn cu învelitoare din tablă ondulată. Tâmplăria este din lemn cu geam termopan.

 

 

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă(arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Eugen Vişan

 

 

Către arhitecţi

Jurnalul Naţio­nal, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica “Proiect de casă”, în care îi invităm să îşi prezinte propunerile.Astfel, proiec­tele pot apă­rea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă