x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă cu arhitectură organică

Casă cu arhitectură organică

22 Mar 2008   •   00:00

Casa prezentată astăzi este o locuinţă unifamilială, ce se desfăşoară pe două niveluri, cu acoperire în terasă. Terenul generos deţinut de beneficiar permite casei să aibă un plan organic.

Casa prezentată astăzi este o locuinţă unifamilială, ce se desfăşoară pe două niveluri, cu acoperire în terasă. Terenul generos deţinut de beneficiar permite casei să aibă un plan organic. Parterul măsoară o suprafaţă construită de 220 mp, succesiunea funcţiunilor exprimân­du-se clar: hol intrare (10 mp), bucătărie şi loc de luat masa (25 mp) deschis către living, dar despărţit de acesta printr-o diferenţă de nivel, apoi living (38 mp) şi un dormitor matrimonial (25 mp) cu vedere largă spre curte.

 

Casa beneficiază de un garaj pentru două maşini (45 mp). Tot în parter mai găsim şi un dormitor destinat oaspeţilor (15 mp), cu baie şi dressing proprii. Dormitorul matrimonial din parter beneficiază, de asemenea, de baia sa şi de dressing, la fel ca şi dormitorul oaspeţilor. Livingul se deschide larg spre o terasă acoperită cu deck şi o piscină lungă ce te invită la relaxare sau înot. Terasa livingului este înconjurată pe trei laturi de casă, permiţând accesul atât din zona de living, cât şi din zona de luat masa. Etajul este destinat tinerilor şi relaxării, având o cameră de hobby (40 mp) şi un dormitor (15 mp) cu baie şi dressing.

 

Detalii tehnice

Soluţia constructivă aleasă este cea cu stâlpi şi grinzi din beton armat, pereţii exteriori fiind din cărămidă eficientă cu goluri, iar cei interiori, de compartimentare din gips carton. Tâmplăria exterioară este din lemn cu geam termoizolant, izolarea pereţilor fiind realizată cu polistiren expandat de 10 cm.

×
Subiecte în articol: proiect de casă