x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă cu arhitectură specifică zonei de munte

Casă cu arhitectură specifică zonei de munte

23 Aug 2007   •   00:00

Deşi concepută ca o locuinţă permanentă in oraş, arhitectura construcţiei prezentate aminteşte de casele de vacanţă de la munte.

Deşi concepută ca o locuinţă permanentă in oraş, arhitectura construcţiei prezentate aminteşte de casele de vacanţă de la munte. Tratarea in ape abrupte a acoperişului, grinzile şi structura de lemn in relief, soclu de piatră, culorile calde, ancadramentele ferestrelor de culoare galbenă sunt argumente care susţin imaginea caldă şi primitoare a acestui specific.

Casa dispune de un parter generos, cu o suprafaţă de 120 mp, fiind distribuit astfel: un living ce comunică cu locul de luat masa şi bucătăria, un birou, baie de serviciu şi un garaj. Tot la parter găsim şi o terasă adiacentă livingului, cu un loc de luat masa in aer liber.

La etaj se desfăşoară, pe o suprafaţă de 103 mp, zona de noapte. Ea este compusă din trei dormitoare, dintre care unul matrimonial, cu baie proprie şi dressing. Etajul este utilizat şi ca zonă de relaxare şi sport, fiind dotat cu o saună şi o cameră pentru fitness.

Detalii tehnice

Pentru sistemul constructiv s-a realizat fundaţie din beton armat, cu structură pe stălpi şi placă din beton armat, pereţi exteriori din zidărie poroterm cu finisaj din tencuială drişcuită fin de culoare albă. Tămplăria exterioară propusă este din PVC de culoare ocru. Acoperişul este o şarpantă de lemn ignifugată şi termoizolată, invelită cu tablă zincată in relief de culoare roşie. Pereţii exteriori sunt de 30 cm grosime. Şarpanta se va termoizola cu 5 cm polistiren expandat. Incălzirea se va realiza in toate spaţiile interioare prin corpuri radiante cu agent termic de la centrala termică proprie.

Clădirea dispune de un acces principal şi două secundare, in caz de necesitate. Deşi dispune de două locuri de parcare exterioare, terenul verde rămas liber are o suprafaţă considerabilă (441 mp), pe el putănd fi realizate amenajări peisagere care să susţină stilul adoptat de locuinţă.

25 euro/mp

Preţ pentru proiectare completă(de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Răzvan Bărsan

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail : georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă