x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă cu două laturi alipite la construcţiile vecine

Casă cu două laturi alipite la construcţiile vecine

08 Dec 2007   •   00:00

Proiectul prezentat astăzi este conceput pentru un teren de dimensiuni reduse, amplasat in oraşul Bucureşti.

Proiectul prezentat astăzi este conceput pentru un teren de dimensiuni reduse, amplasat in oraşul Bucureşti.

Prin tema de proiectare se propune realizarea unui apartament pe fiecare nivel care să cuprindă spaţii de circulaţie, bucătărie, cameră de zi şi căte două dormitoare. Construcţia va fi obligatoriu pe ambele laterale alipită caselor vecine. Siguranţa in exploatare este asigurată prin compoziţia structural volumetrică aleasă pentru spaţiile interioare, prin asigurarea iluminatului şi a ventilaţiei naturale (artificiale) in condiţii optime, corespunzător activităţilor desfăşurate in fiecare spaţiu in parte şi in măsură să asigure, intr-o abordare modernă, plastică şi expresivă, o imagine inedită şi lipsită de prejudecăţi in ceea ce priveşte clădirea.

Materialele de finisaj alese vor satisface exigenţele de durabilitate, expresivitate şi aspect estetic, cu eforturi minime de intreţinere. Amplasamentul dispune de toate utilităţile necesare unei astfel de funcţiuni.

Concept adaptat

Prin volumetria obţinută, regimul de inălţime propus faţă de construcţiile existente din zonă (blocuri de locuinţe cu un regim de inălţime P + 1) şi prin amenajările exterioare (alei de circulaţie dalate, spaţii plantate cu arbuşti ornamentali şi decorativi, iluminatul exterior cu lampadare decorative), construcţia se incadrează in plastica arhitecturală contemporană. Ea se evidenţiază printr-o imagine stradală plăcută care va fi percepută de locuitorii oraşului ca un punct de interes perfect integrat urban.

Rezolvarea faţadei principale este unitară, printr-un echilibru perfect intre spaţii vitrate şi zone pline tratate cu tencuială şi vopsele lavabile.

×
Subiecte în articol: proiect de casă