x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu inedita arhitectura

Casa cu inedita arhitectura

19 Ian 2006   •   00:00
Casa cu inedita arhitectura
PROIECT DE CASA
Un stil adaptat marilor transformari ale secolului al XXI-lea asupra individului cu dorinta unui spatiu liber, lipsit de constrangeri, care sa se plieze modului de viata actuala

Conceputa intr-un surprinzator stil futurist, cladirea inspira forta de viata si o extraordinara senzatie de deschidere si luminozitate. Ea este desfasurata pe doua niveluri (parter si etaj) cu forma deosebita in plan. Interiorul este bine organizat si creeaza un spatiu reconfortant care duce cu gandul la evadarea din aglomeratia urbana si grijile cotidiene. Spatiul de odihna, dormitorul, este conceput astfel incat din toate unghiurile perspectivele sa fie deschise spre exterior. Ferestrele largi permit patrunderea universului exteriorului catre interior, in spatiul uman, ceea ce inspira renasterea si libertatea mult cautata de omul modern, incapabil sa vada dincolo de incorsetarile societatii. Casa dispune de trei terase la parter si o terasa spatioasa la etaj. Zidurile teraselor de la parter pastreaza forma triunghiulara a constructiei si sunt intrerupte la un moment dat pentru a oferi o perspectiva ampla, nonconformista asupra ideii de spatiu deschis. Scarile parca plutesc intre peretii ce reprezinta o apostrofare facuta ideii de traditionalism si care invita la o explorare aprofundata a intregii cladiri, oferind senzatia de drum fara sfarsit. Acoperisul este proiectat in forma de aripi, care "poarta" interiorul lipsit de supraincarcarea obisnuita la romani, catre un exterior al gandirii libere si simple. Copaceii decorativi asezati in cele trei colturi ale triunghiului in care se incadreaza constructia completeaza imaginea generala a casei.

Stilul general al casei se adapteaza marilor transformari ale secolului al XXI-lea asupra individului cu dorinta de spatiu liber extins, menit sa se plieze modului de viata actual.

113.900 euro - la rosu, recomandat de arhitect

  • Proiect conceput de arhitect George Tatulea
  • ×