x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu piscina incorporata

Casa cu piscina incorporata

de Georgiana Teodorescu    |    01 Dec 2005   •   00:00
Conceperea acestui proiect a inceput pe baza dorintei proprietarului de a avea o piscina inglobata in interiorul casei sale. Astfel s-a realizat o constructie cu doua structuri separate: una pentru casa propriu-zisa si alta pentru piscina. Structura casei este pe cadre de beton armat, iar cea a piscinei din stalpi si grinzi metalice. Inchiderile exterioare sunt realizate din caramida poroterm cu termosistem.

Perspectiva aeriana catre fatada principala prezinta accesul principal al locuintei si accesul la garajul de la subsol
Acoperisul este cu sarpanta din lemn si invelitoare din tabla profilata. Peretele vitrat care inchide zona cu piscina se continua in acoperis

DISTRIBUIREA FUNCTIUNILOR

Intinsa pe patru niveluri - subsol, parter, etaj si mansarda - , casa are o suprafata totala desfasurata de 570 mp si o amprenta la sol de 166 mp. Functiunile interioare sunt distribuite astfel: la subsol, garaj pentru doua masini, spatiu pentru centrala termica si utilaje pentru piscina, depozitari, crama si un grup sanitar; la parter, camera de zi, bucatarie, loc de luat masa, grup sanitar si birou, piscina cu acces la un grup sanitar cu dus si sauna; la etaj, trei dormitoare, doua bai si spatii pentru depozitare; mansarda este deschisa si este amenajata ca spatiu pentru hobby (cu biliard). La interior, s-au folosit marmura si lemnul. Suprafete mari au fost placate cu lemn masiv de stejar. Tamplaria, atat cea interioara, cat si cea exterioara, este din lemn stratificat. La inchiderile dinspre piscina s-au prevazut vitralii incastrate in foile mobile.

Etajul are in hol o zona de relaxare cu vedere spre piscina printr-un perete vitrat din tamplarie fixa, iar peste camera de zi este prevazut un gol, facand ca zona de canapele sa se desfasoare pe doua niveluri.

Â

PRETURI
  • PRET PROIECT COMPLET: 20 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA ROSU: 250 euro/mp
  • PRET EXECUTIE CU FINISAJE: 400 euro/mp

    153.900 euro

    pret la rosu, recomandat de arhitect
  • ×
    Subiecte în articol: piscina