x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu scara rotunda in centrul interiorului

Casa cu scara rotunda in centrul interiorului

de Georgiana Teodorescu    |    24 Noi 2005   •   00:00
Casa cu scara rotunda in centrul interiorului
Plastica arhitecturala armonioasa

Acest proiect a fost gandit pentru o familie cu trei copii. Viitorii proprietari si-au dorit ca la interior spatiile sa fie organizate in jurul unei scari rotunde centrale, care sa se remarce inca de la intrarea in locuinta. Forma si amplasarea acestei scari au fost punctul de plecare in conceperea generala a constructiei.

STRUCTURA


Desfasurata pe trei niveluri, parter, etaj si mansarda, cladirea are structura pe cadre de beton armat, cu inchideri exterioare din caramida poroterm. Structura scarii interioare este si ea din beton armat cu vang cutat, iar compartimentarile interioare, din poroterm si gips-carton cu termoizolatii la interior. Acoperisul este cu sarpanta din lemn si invelitoare din tigla profilata.

DISTRIBUIREA FUNCTIONALA


La fiecare nivel, accesul catre toate functiunile se face din holul central, care contine si scara. Astfel, la parter se afla o camera de zi, un birou, bucataria, locul de luat masa, grup sanitar, spalatoria si centrala termica. Din living se iese pe o terasa placata cu piatra. Etajul are patru dormitoare, doua bai, un grup sanitar si spatiu de studiu. Mansarda a fost amenajata ca spatiu pentru hobby in care s-a amplasat si un pian. S-au ales finisaje de interior de calitate ca marmura, lemnul, piatra si sticla. La fatade s-au folosit tencuieli speciale de exterior. Suprafata construita este de 180 mp, iar cea desfasurata, de 540 mp.

Proiect realizat de arhitect Iulia Davidovici

PRET LA ROSU, RECOMANDAT DE ARHITECT
117.720 euro

PRET PROIECT COMPLET: 18 euro/mp
PRET EXECUTIE LA ROSU:
200 euro/mp

PRET EXECUTIE CU FINISAJE: 500 euro/mp

×