x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa de lemn cu aspect impecabil

Casa de lemn cu aspect impecabil

13 Oct 2005   •   00:00

Vedetele sunt repere pentru multi


editorial de ADELA PARVU
Cazul Romanitei Iovan, a carei casa a fost sparta de un hot, decedat in urma actiunii sotului cunoscutei femei de afaceri, a pus pe jar multe persoane intens mediatizate. La un moment dat, s-a abordat aceasta problema a mediatizarii, s-au facut referiri chiar la faptul ca vilele sau proprietatile vedetelor ar fi atacate de hoti din cauza unei excesive mediatizari in revistele si publicatiile specializate in amenajari interioare.

Mi-e greu sa cred ca hotii sau spargatorii de case se ghideaza dupa ceea ce vad sau citesc in reviste, in conditiile in care publicatiile de profil si redactorii acestora sunt extrem de discreti in privinta adreselor si amplasarii locatiilor sau in a furniza informatii referitoare la bunurile ce pot fi "sterpelite". Intr-o societate guvernata de opiniile si parerile exprimate la televizor sau in ziare, desigur ca personalitatile mediatizate devin repere. Da! Devin modele, de ne place sau nu acest lucru. Atunci e normal ca si in privinta ambientarilor interioare sa existe o curiozitate crescuta a noastra a tuturor. Pana la urma fiecare casa vorbeste despre stapanul ei, ca doar nu degeaba este proverbul acela romanesc care spune "omul sfinteste locul".

Vedem personalitatile cum se imbraca, ce masini conduc, cum vorbesc, aflam despre opiniile lor, despre cum se descurca in afaceri sau in posturi de functii publice, dar suntem nerabdatori sa descoperim si cum isi aranjeaza casa. Avem nevoie de o raportare la un stil de viata pe care il consideram fericit. Vrem sa vedem cum traiesc cei care isi permit mult mai mult decat noi, oamenii obisnuiti. Dar cum nu avem o traditie in amenajari interioare, cum suntem dezorientati datorita noutatilor si produselor din ce in ce mai moderne, ne dorim sa cunoastem, chiar si pe bucatele, despre modul in care cei mediatizati au procedat pentru decorul caselor lor. Avem nevoie sa visam ca intr-o zi ne vom putea face si noi o casa de vedeta!

×