x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa de vacanta la poalele muntilor

Casa de vacanta la poalele muntilor

de Georgiana Teodorescu    |    08 Dec 2005   •   00:00
Casa de vacanta la poalele muntilor
PROIECT DE CASA
Amplasata la poalele Caraimanului, aceasta casa are o arhitectura ce valorifica din plin panorama peisajului deosebit al zonei

Notiunea de "casa de vacanta" trebuie sa regaseasca in definitia ei si amplasarea intr-o zona frumoasa, cu peisaje deosebite. Acest lucru insa depinde exclusiv de amplasament. Lucrarea prezentata beneficiaza de o perspectiva panoramica asupra Caraimanului, lucru reflectat in rezolvarea fatadei catre munte cu suprafete vitrate impresionante. Practic, toate spatiile beneficiaza de panorama, acest lucru fiind o conditie obligatorie in rezolvarea planimetriei. Din punct de vedere al punctelor cardinale, casa este orientata cu fatada principala spre vest, obtinand astfel o insorire generoasa.

ORGANIZARE FUNCTIONALA


Constructia este organizata pe trei niveluri: subsol, parter si etaj. Morfologic, ea dezvolta pe parter functiunile curente: living-room, dining-room, bucatarie si grup sanitar. Etajul cuprinde doua dormitoare si doua bai. La subsol s-a propus pe langa centrala termica si garaj o sala de loisir (biliard).

Volumetric, constructia se raporteaza la panta de 15 grade care devine sistematizata pentru a rezolva accesele auto si pietonale. Sarpantele sunt specifice zonei montane, cu pante mari, volumele fiind evidentiate prin finisaje caracteristice zonei: piatra, lemn.

Locuinta beneficiaza de suprafete generoase, precum si o pozitie privilegiata, reusind sa aduca in cadrul categoriei caselor de vacanta o solutie arhitecturala ce pune in valoare toate elementele specifice acesteia. Are o suprafata desfasurata de 320 mp.

119.000 euro - pret recomandat de arhitect

Pretul pentru proiectare (cu specialitati - structuri, instalatii) este de 18 euro/mp.

Acest proiect a fost realizat de arh. Radu Boros.

×