x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa din zidarie clasica cu terase mari

Casa din zidarie clasica cu terase mari

13 Oct 2005   •   00:00
Casa din zidarie clasica cu terase mari
PROIECT DE CASA
Arhitectura in mediul urban pretabila pentru familie cu doi copii Beneficiarul acestui proiect are o familie obisnuita, cu doi copii. El a dorit o casa cu o organizare a spatiilor bazata pe functionalitate, astfel incat fiecare colt din casa sa fie cu adevarat util. Terenul detinut de el este drept, de forma dreptunghiulara, cu o suprafata de 500 de metri patrati si deschidere la strada de 11,5 metri. Structura de rezistenta este pe cadre din beton armat, iar inchiderile din zidarie, din caramida poroterm. Casa are un parter cu windfang, living, bucatarie, un grup sanitar, dinning si un dormitor. Etajul are domitorul matrimonial cu baie proprie, plus alte doua dormitoare cu acces la o baie comuna si doua terase. In spatele casei a fost prevazuta o terasa acoperita cu iesire din dinning.

Fatada este finisata cu tencuiala texturata colorata, tamplaria din lemn stratificat cu geam termopan. Acoperisul este pe structura din lemn cu sarpanta din tabla cutata de culoare brun-roscat, astereala din lemn ignifugat si antiseptizat. Curtea a fost amenajata cu terasa si spatii de recreere.

Apa calda si incalzirea vor fi furnizate de o centrala termica amplasata la demisolul casei.

Suprafata desfasurata a constructiei este de 347 mp, suprafata utila a parterului este de 150,58 mp, iar cea a etajului, de 95,76 mp. Terasele sunt foarte mari, insumand la un loc 61 de metri patrati din suprafata totala construita, astfel incat suprafata locuibila a parterului este de 64,5 mp, iar cea a etajului, de 63,40 mp.

SFAT


Pentru ca are terase si balcoane mari, iar deschiderea la strada este de doar 11,5 m, constructia se preteaza pentru un teren lung si ingust. Pentru a oferi intimitate si o priveliste placuta e bine ca lungimea terenului sa fie generoasa, respectiv sa masoare minim de 3 ori latimea acestuia.

PRETURI
PRET LA ROSU RECOMANDAT DE ARHITECT
  • 56.908 euro

    PRET PROIECT COMPLET
  • 14 euro/mp

    PRET EXECUTIE LA ROSU
  • 150 euro/mp

    PRET EXECUTIE FINISAJE MEDII
  • 300 euro/mp
  • ×