x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă dintr-un singur corp de clădire cu suprafaţă de 160 mp

Casă dintr-un singur corp de clădire cu suprafaţă de 160 mp

05 Iul 2007   •   00:00

Realizată pe o suprafaţă de 300 mp, locuinţa unifamilială prezentată este alcătuită dintr-un singur corp de clădire cu un regim de inălţime P + E. Amplasamentul este situat in municipiul Bucureşti, intr-o zonă intravilană rezidenţială cu loturi individuale.

Partiul parterului este divizat in zone funcţionale doar prin pereţi de compartimentare, aici aflăndu-se zona de zi cu un birou, o baie de serviciu şi bucătăria deschisă spre locul de luat masa şi living, care se continuă cu o terasă spaţioasă. Etajul cuprinde trei dormitoare şi două băi, dormitorul matrimonial beneficiind şi de un dressing.


Elemente tehnice


Acoperişul este conceput a fi o şarpantă din lemn (tratată ignifug şi antiseptic) cu invelitoare din ţiglă ceramică de culoare roşie cărămizie, fiind bordurată de o pazie din lemn de culoare maro. Invelitoarea va fi dublată cu vată minerală de 15 cm grosime şi barieră de vapori, pentru o bună izolare termică. Ca finisaje interioare se vor folosi pardoseli de gresie porţelanată pe tot parterul şi la băile din etaj şi parchet in dormitoare şi holuri. Pereţii vor fi zugrăviţi cu vopsele lavabile şi tămplăria interioară se va realiza din lemn ignifugat şi tratat antiseptic.

Finisajele exterioare propuse sunt: tencuială drişcuită, peste care se va aplica vopsea lavabilă de exterior, iar tămplăria exterioară va fi din PVC cu geam termopan de culoare maro.

Structura de rezistenţă este din zidărie portantă (30 cm grosime) de cărămidă cu sămburi, centuri, grinzi, planşee, scări, buiandrugi din beton armat. Pereţii sunt executaţi din cărămidă cu goluri, cu samburi de dimensiuni 26 x 30 cm izolaţi cu polistiren expandat la partea exterioară. Accesul de la parter la etaj se va realiza printr-o scară din beton armat, balansată, cu lăţimea de 0,90 m.

×
Subiecte în articol: proiect de casă