x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa in oras cu suprafata de 150 mp

Casa in oras cu suprafata de 150 mp

de Georgiana Teodorescu    |    20 Oct 2005   •   00:00
Casa in oras cu suprafata de 150 mp

Interventia intr-un front construit existent reprezinta intotdeauna o provocare. Acest proiect a fost gandit pentru constructia unei locuinte in aproprierea unei piete, deci o zona aglomerata si a necesitat adaptarea la un front construit existent, fara valoare deosebita din punct de vedere arhitectural, dar care impunea anumite restrictii urbanistice: calcan, deschidere 10 m la strada.

Aceste restrictii, impreuna cu necesitatile beneficiarului care isi dorea o casa care sa nu depaseasca 150 mp desfasurati, au condus la o rezolvare functionala cu suprafete relativ mici, organizate, insa intr-un plan liber. Astfel, zona de zi, ce cuprinde cele doua accese (date de tema), dining room, living room si casa scarii, reprezinta un singur spatiu. Existenta dormitorului de la parter este o dorinta expresa a beneficiarului. La mansarda sunt organizate cele doua dormitoare care au fiecare acces la cate un balcon.

Plastica arhitecturala framantata a invelitorii si a intregului volum supradimensioneaza adevarata marime a casei.

Problema garajului (care ar fi deranjat compozitia volumetrica si raportul plin-gol) s-a rezolvat printr-un portic ce leaga volumul casei de limita de proprietate, devenind astfel un spatiu ce adaposteste functiunea de parcare. Accesul secundar este anuntat printr-o pergola, element preluat si pe terasa de la bucatarie.

Ca materiale de finisare s-a propus placarea cu caramida aparenta si zugraveala decorativa, evidentiind jocul volumelor.

SFAT
Amprenta la sol a acestei case este foarte mica, din cauza constrangerilor impuse de limita de proprietate si de deschiderea la strada de numai 10 m, astfel ca, pentru construirea ei nu aveti nevoie de un teren prea mare.

PRETURI
  • PRET PROIECT COMPLET: 18 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA ROSU: 180 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA CHEIE: 400 euro/mp

    64.790 euro

    pret la rosu recomandat de arhitect
  • ×