x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă modernă in mijlocul oraşului

Casă modernă in mijlocul oraşului

22 Dec 2007   •   00:00

Construcţia propusă astăzi a fost concepută pentru un teren de 500 mp amplasat in municipiul Satu Mare.

Construcţia propusă astăzi a fost concepută pentru un teren de 500 mp amplasat in municipiul Satu Mare. Locuinţa se desfăşoară pe două niveluri (parter şi etaj) şi incearcă, ca organizare in plan, să ocupe eficient terenul relativ lung şi ingust. Suprafaţa totală desfăşurată a casei este de 195.60 mp, dintre care 105,10 mp la parter, unde funcţiunile sunt dispuse pe lungime: din holul de acces se ajunge in bucătăria legată de living printr-un spaţiu deschis, unde se găsesc un bar, locul de luat masa şi scara, ca element de legătură cu etajul. Livingul, cu o suprafaţă de 22 mp, comunică cu o generoasă terasă exterioară. La etaj, două dormitoare deservite de două băi, un dressing şi un birou insumează desfăşurat 90,50 mp. Dormitorul matrimonial beneficiază de baie proprie şi un dressing deosebit de incăpător, iar celălalt dormitor are un sas şi o baie mai mică, dar şi vedere largă asupra grădinii din spatele casei. Atăt dormitoarele, căt şi livingul dispun de mari suprafeţe vitrate.

Detalii tehnice

Soluţia constructivă aleasă este cea cu stălpi şi grinzi din beton armat, pereţii exteriori fiind din cărămidă eficientă cu goluri, iar cei interiori de compartimentare din gips-scarton.

Tămplăria exterioară este din aluminiu cu geam termoizolant, izolarea pereţilor fiind realizată cu polistiren expandat de 10 cm.

Finisajele exterioare sunt de calitate medie, pentru a realiza un echilibru convenabil intre costuri şi eficienţă: tencuiala exterioară pe suport de fibră şi piatră decorativă de faţadă, balustradele şi copertina intrării fiind realizate din lemn de fag vopsit alb.

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile.

Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail: georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă