x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa moderna pe un teren ingust in centrul orasului

Casa moderna pe un teren ingust in centrul orasului

08 Feb 2007   •   00:00

PROIECT DE CASA
Arhitectura cu restrictii urbanistice
PROIECT DE CASA
Arhitectura cu restrictii urbanistice

Proiectul propune o locuinta a carei forma in plan este usor adaptabila conditiilor specifice in locuirea urbana la noi in tara - loturi dezvoltate pe lungime. Exemplele ne arata ca aceasta situatie generata de forma lotului, cat si de retragerile impuse de reglementarile urbane duc la solutii ce nu permit rezolvari bazate pe volumetrii spectaculoase, ci mai cu seama solutii cu coeficienti cat mai mari de utilizare a terenului. In cazul de fata, spectacolul este dat de jocul volumului, de texturile materialelor, culoarea costructiei si orientarea ei fata de lumina. Volumetria propusa este flexibil conceputa pentru a permite implantul constructiei in orice zona, astfel incat perceptia dinamica sa ii dea nota de distinctie fata de cladirile din jur.

DISTRIBUIREA SPATIILOR

Aceasta locuinta - vila unifamiliala - distribuie pe o suprafata desfasurata de aproximativ 300 mp doua niveluri: parter si etaj, functiunile propuse raspunzand cerintelor actuale de locuire prin intrepatrunderea zonei de zi cu cea de noapte.

Parterul ofera gruparea optima a spatiilor: livingul, zona de conversatie - lectura, sufrageria in legatura directa cu prepararile, totul formand un ansamblu de spatii deschise cu forme dinamice, in contrast cu rectangularitatea exteriorului. Spatiul ofera spectacolul unei terase cu posibilitati de inchidere orientata spre gradina.

La etaj este distribuita zona dormitoarelor, intrepatrunsa cu o mica zona de lectura, un spatiu flexibil a carei functiune poate fi schimbata dupa dorinta beneficiarului. Terasa spatioasa permite o buna vizibilitate a peisajului.

Plastica fatadelor, jocul volumelor, culoarea, lumina, textura materialelor, cat si rezolvarea interioara a spatiului dau personalitate cladirii, fara a implica rezolvari cu costuri deosebite.

MATERIALE NATURALE

Materialele si culorile folosite la tartarea fatadelor si a aleilor pietonale ce imprejmuiesc casa sunt naturale: lemn, piatra naturala si zugraveli de exterior in nuante pastelate

55.000 euro
pret recomandat de arhitect
  • Proiect realizat de arhitect Gabriel Georgescu
  • Catre arhitecti

    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine n sprijinul arhitectilor prin rubrica „Proiect de casa", n care i invitam sa si prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea n acest format n paginile suplimentului.
    Pentru detalii, ne puteti scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
    ×