x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa pe structura din lemn

Casa pe structura din lemn

de Georgiana Teodorescu    |    09 Feb 2006   •   00:00
Casa pe structura din lemn
Organizare atenta a spatiilor in plan liber, volumetrie armonioasa, finisaje de calitate si pret mic - caracteristicile principale ale acestei locuinte unifamiliale

Proiectul casei este adresat unei zone periurbane a Bucurestiului, unde pretul terenului este relativ mic si posibilitatea realizarii constructiei nu presupune un efort financiar major.

Aceasta casa, cu suprafata de 190 mp desfasurati (parter 108 mp - inclusiv garaj, etaj 90 mp), a condus la o rezolvare functionala cu suprafete relativ mici, organizate insa intr-un plan liber. Astfel, zona de zi, care cuprinde cele doua accese, dining room, living room si casa scarii, reprezinta un singur spatiu. Existenta biroului de la parter reprezinta o polivalenta a spatiilor acestea, putand raspunde unor necesitati dintre cele mai diverse. La mansarda sunt organizate trei dormitoare, dintre care doua au acces la cate un balcon.

Plastica arhitecturala, framantata, a invelitorii si a intregului volum supradimensioneaza adevarata marime a casei. Problema garajului (care ar fi dezechilibrat compozitia volumetrica si raportul plin-gol) s-a rezolvat printr-un volum articulat al casei, devenind astfel un spatiu ce adaposteste functiunea de parcare. Accesul secundar este anuntat printr-o pergola, element preluat si pe terasa de la bucatarie.

Ca materiale de finisare s-a propus placarea cu piatra (soclu), lambriu din lemn tratat pentru exterior si zugraveala decorativa, evidentiind jocul volumelor.

DETALII TEHNICE

Casa este realizata pe structura din dulapi din lemn, fundatiile si placa de la parter realizandu-se din beton armat. Termoizolatia se va executa cu vata minerala de 15 cm si folie anticondens. Placarea interioara se realizeaza partial cu gipscarton si partial cu lambriu din lemn.

PRET
57.000 euro
cu finisaje, recomandat de arhitect
Proiect realizat de arhitect Radu Boros
telefon: 0722.32.37.35
×