x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa pe un teren urban

Casa pe un teren urban

16 Feb 2006   •   00:00
Casa pe un teren urban
PROIECT DE CASA
Casa cu arhitectura influentata de restrictiile impuse de vecinatatile terenului, de orientarea lui si de anumite dorinte exprese ale proprietarilor

Terenul pe care se dezvolta aceasta constructie este un sit dificil din punct de vedere al vecinatatilor si al orientarii (punctele cardinale). Fatada principala este orientata catre strada si datorita adancimii mici a terenului de numai 15 m, se adopta solutia de construire pe limita de propietate din spate. In vecinatatea din stanga a terenului, calcanul existent doar pe nivelul parter obliga deasemenea la o solutie de construire pe limita de proprietate. Pentru rezolvarea insoririi si a ventilatiei s-a propus realizarea unei curti de lumina, care se acceseaza la nivelul parterului, din spalatorie. La limita din dreapta a terenului se afla construita o casa doar pe parter, casa care se doreste a fi pastrata. O alta cerinta a temei este dorinta de mentinere pe teren a unui brad existent, cerinta care influenteaza strucura partiului.

CARACTERISTICI


In aceste conditii, rezolvarea architectural-volumetrica se caracterizeaza prin goluri mari (ferestre), mai ales la nivelul parterului, unde exista o singura directie de insorire pentru living si dining. Nevoia de spatiu intim, privat, este rezolvata prin crearea a doua terase generoase (la nivelul etajului 1 si la nivelul mansardei), solutie impusa de lipsa unei curti care sa preia aceasta functiune. La parter se afla amplasate zonei de zi (living, dining, bucatarie si grup sanitar), precum si functiuni conexe (garaj, spalatorie). Demisolul cuprinde centrala termica si o zona de depozitare. La etaj sunt doua dormitoare, doua bai si dressing. Mansarda se constituie dintr-o camera de loisir si grup sanitar.

58.000 euro
pret la rosu, recomandat de arhitect

Proiect realizat de arhitect Bogdan Teodorescu

×