x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă realizată din materiale naturale

Casă realizată din materiale naturale

de Georgiana Teodorescu    |    22 Mar 2008   •   00:00

Casa din proiect prezintă caracteris­tici evidente ale stilului montan. Afla­tă pe o pantă cu decli­vitate accen­tuată, locuinţa a avut nevoie de o fundaţie solidă. Pentru poziţionarea perfectă a construcţiei arhitectul a optat pentru o rezolvare originală şi eficientă.

Casa din proiect prezintă caracteris­tici evidente ale stilului montan. Afla­tă pe o pantă cu decli­vitate accen­tuată, locuinţa a avut nevoie de o fundaţie solidă. Pentru poziţionarea perfectă a construcţiei arhitectul a optat pentru o rezolvare originală şi eficientă. O parte din fundaţie susţine parterul, continuân­du-se în cealaltă jumătate ca planşeu-tavan pentru demisol. Dormitoarele sunt poziţio­nate la demisol (80 mp) cu băi şi loc de depozita­re, livingul dispunând de o vedere directă asupra lacului şi împrejurimilor.

Parterul cuprinde pe lângă livingul spaţios (28mp) o bucătărie cu loc de masă integrat, un birou (10 mp) şi o baie de serviciu. Casa preia elemente din arhitectura tradiţională românească, pridvorul deschis poziţionat în faţa dormitoarelor şi realizat în totalitate din piatră de râu fiind un bun exemplu.

 

Elemente tehnice

Structura de rezistenţă a clădirii este realizată din zidărie portantă rigidizată, cu sâmburi şi centuri din beton armat, pereţii fiind din cărămidă. Fundaţia este realizată din beton armat, la exterior fiind placată cu piatră de râu, atât din considerente estetice, cât şi structurale. Acoperişul este în ape, cu structură din lemn şi plăci de ţiglă la exterior, cu pantă în unghi abrupt, pentru a nu reţine pe perioada iernii cantitatea mare de zăpadă depusă.

Pentru finisarea faţadelor s-a folosit vopsea lavabilă de exterior de culoare albă, piatră de râu atât pentru brâul de la fundaţie, cât şi pentru cele patru coloane ce susţin parterul, tâmplăria exterioară fiind în întregime din lemn.

 

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă(arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Constantin Burcă

          

Către arhitecţi

Jurnalul Naţio­nal, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica “Proiect de casă”, în care îi invităm să îşi pre­zinte propunerile. Astfel, proiec­tele pot apă­rea în acest format în pagi­nile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă