Proprietatea pe care a fost construită locuinţa este situată în mijlocul pădurii. Împrejurimile oferă astfel linişte, intimitate şi un peisaj extraordinar.
Proprietatea pe care a fost construită locuinţa este situată în mijlocul pădurii. Împrejurimile oferă astfel linişte, intimitate şi un peisaj extraordinar.
Locuinţa prezintă caracteristicile unei reşedinţe spaniole, cu intrare tip galerie acoperită, ferestre cu arcade, logii desfăşurate în faţadă şi fragmentarea puternică a spaţiului interior. Realizată doar pe nivelul parterului, cu faţada principală fragmentată şi diferenţiată pe funcţiuni, cu numeroase deschideri spre grădină, casa surprinde prin complexitate şi amploare.
În acord cu cerinţele beneficiarului, arhitectul realizează o divizare egală şi corectă a spaţiului, locuinţa fiind construită pe 722 mp de teren şi terasă amenajată pe 616 mp.
Livingul este corpul central al locuinţei, ce comunică cu un vestibul generos de 40 de mp şi cu terasa. Spaţiul diurn este separat de cel nocturn prin acest living (suprafaţă de 115 mp).
Cele trei dormitoare (două cu o suprafaţă de 38 mp, unul cu o suprafaţă de 26 mp) prezintă aceleaşi beneficii prin dotări proprii, cu baie şi dressing.
Timpul liber se poate valorifica în mai multe spaţii ale locuinţei: în piscina închisă, pe terasa sau în sala de sport.
Detalii tehnice
Amenajarea exterioară este realizată în spiritul grădinilor franceze, cu ax central generat de fîntîna arteziană, element dinamic şi revigorant, cu terasa în trepte şi vegetaţie fasonată geometric.
Tratarea faţadelor este efectuată cu materiale de foarte bună calitate, lemnul, piatra naturală, ţigla, dar şi pavajul din piatră naturală realizînd o paletă coloristică caldă.
În spaţiul urban unui apartament de categorie medie îi sunt alocaţi circa 100 de mp pentru toate funcţiunile. Acest proiect rezervă 115 mp doar pentru living, clasificînd astfel locuinţa în categoria rezidenţialelor de lux.
25 euro/mp, preţ pentru proiectare completă(arhitectură,
instalaţii şi rezistenţă)
Proiect conceput de arhitect Eugen Vişan
Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica “Proiect de casă”, în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.