x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Case de vacanţă la munte

Case de vacanţă la munte

de Georgiana Teodorescu    |    19 Iun 2008   •   00:00

Două locuinţe gemene amplasate pe acelaşi lot de teren
Arhitectura simplă şi deschisă spre exterior a celor două locuinţe prezentate astăzi este determinată de contextul montan în care sunt amplasate. Silueta caselor este clară, dar în armonie deplină cu lumina, ventilarea şi peisajul natural. Geometria locuinţelor se mulează pe terenul cu pantă abruptă, prin subsolul tehnic cu o suprafaţă de 83mp.



Două locuinţe gemene amplasate pe acelaşi lot de teren
Arhitectura simplă şi deschisă spre exterior a celor două locuinţe prezentate astăzi este determinată de contextul montan în care sunt amplasate. Silueta caselor este clară, dar în armonie deplină cu lumina, ventilarea şi peisajul natural. Geometria locuinţelor se mulează pe terenul cu pantă abruptă, prin subsolul tehnic cu o suprafaţă de 83mp. Intrarea se anunţă pe faţada secundară şi nu cea stradală, principală, prin parcurgerea scărilor exterioare. Conceputul parterului (83 mp) a pornit de la crearea unui spaţiu fluid, dinamic şi funcţional, cele trei spaţii principale ale zonei de zi bucătăria, living-ul şi dining-ul- comunicînd liber. Primul nivel (cu aceeaşi suprafaţă) este destinat zonei nocturne, cu patru dormitoare, şi două băi, simetric dispuse faţă de holul comunicant.

Living-ul este cuplat cu o terasă de 16 mp, acoperită, dispusă peste garaj, care se continuă cu grădina ce prezintă o declivitate ridicată, fiind parte a versantului. Faţadele sunt puternic vitrate. Casele gemene de vacanţă comasează necesităţile locuirii cotidiene cu spaţiul de relaxare mult dorit pentru timpul liber.

   

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă se bazează pe diafragme de beton armat, cu vată minerală şi ghips carton pentru izolaţia exterioară. Tîmplăria este realizată în totalitate din lemn, uşile interioare sînt furniruite cu stejar, iar uşile şi geamurile exterioare sînt din lemn stratificat cu geam termopan. Materialele utilizate sînt naturale precum pavaj din piatră naturală, acoperiş cu învelitoare din ţiglă şi lemn pentru tîmplărie.

×
Subiecte în articol: proiect de casă