x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Căsuțe de joacă pentru copii  - creează-i micuțului spațiul personal!

Căsuțe de joacă pentru copii  - creează-i micuțului spațiul personal!

de Redacția Jurnalul    |    28 Dec 2022   •   19:26
Căsuțe de joacă pentru copii  - creează-i micuțului spațiul personal!
Sursa foto: Gardenway.ro

Vremea caldă de vară este o scuză excelentă pentru copiii să alerge în aer liber, iar pentru părinți este o oportunitate de a organiza grădina pentru activitățile lor și ale copiilor, dar dacă grădina este frecventată de copii, este recomandat să se ia măsuri de precauție în ceea ce privește jucăriile care se vor amplasa, dar trebuie să se evite și anumite plante, deoarece sunt periculoase în caz de contact direct prin atingere ori ingerare.

Ce jucării de grădină vor funcționa cel mai bine într-o grădină de casă?

Dacă există o activitate prin excelență pe care copiii o iubesc este să se joace cu nisipul. Nu este nimic mai stimulant pentru ei, creativ și distractiv decât realizarea de gropi, figurine, construcții sau transferuri de nisip, pe lângă faptul că această joacă oferă beneficii mari pentru dezvoltarea lor.

Prin urmare, dacă există suficient spațiu în grădină, este util să se amenajeze un spațiu de joacă cu nisip. Nu este nevoie de instrumente și echipamente costisitoare, deoarece locul se poate face dintr-o cutie mare, de exemplu, dar se poate improviza orice există la îndemână. Indiferent de elementele folosite, distracția copiilor va fi asigurată pentru o lungă perioadă de timp. Aceste jucării sunt perfecte pentru activități ce implică nisipul, aducând și beneficii în dezvoltarea creativității și a responsabilității:

Forme de nisip

Acestea includ diferite șabloane în care se adaugă nisip și apă, iar ulterior se vor contura formele din matrițe. Realizarea figurinelor și a formelor de nisip încurajează, de asemenea, creativitatea, coordonarea ochi-mână, întărirea mușchilor mâinii sau dezvoltarea simțurilor, printre multe alte aspecte.

Jucării de grădinărit

O altă activitate foarte recomandată pentru copii este de a ajuta la cultivarea propriei grădini sau implicarea în grădinărit. Plantarea, fertilizarea sau colectarea roadelor sunt activități foarte distractive și educative, care aduc, de asemenea, beneficii mari pentru dezvoltarea lor motorie. Jucăriile pot include tractoare pe care le pot conduce ei înșiși, remorcă, ustensile precum greblă, stropitoare.

Căsuță din lemn pentru copii cu terasă, foto de Gardenway.ro

Ce elemente pentru joacă și decor se pot amplasa?

Căsuțe de grădină

Acestea sunt utile nu doar pentru joacă, dar le dezvoltă copiilor și simțul responsabilității, deoarece știu că respectiva casă este a lor și trebuie să o mențină îngrijită. Pentru cei care sunt în căutare de căsuțe de joacă pentru copii, la gardenway.ro există varietate de tipuri, dar și prețurile sunt accesibile.

Trambuline

Acestea se află pe lista de dorințe a tuturor copiilor, iar în plus față de distracția pe care o asigură, trambulinele sunt un mijloc eficient de a face mișcare, fapt ce contribuie la susținerea unei dezvoltări armonioase.

Trambulină cu plasă de siguranță internă, foto de Gardenway.ro

Leagăne

Se poate opta pentru modele care permit și adulților folosirea acestora, de exemplu cum sunt cele din lemn, extrem de rezistente.

Ce vegetație trebuie evitată?

Deși plantele sunt benefice în orice grădină, există anumite specii care sunt dăunătoare ființei umane, în special copiilor cu vârste cuprinse între 1 an și 3 ani, care pot fi tentați să guste din plantele pe care le văd. Pentru evitarea unor incidente ce pot pune viața celor mici în pericol, este recomandat să se evite plantarea de flori precum azalee (este periculoasă în caz de ingerare), anthrium (a nu se ingera), ficus elastica (a nu se ingera și a se evita contactul direct cu planta), filodendron (a nu se ingera).

În concluzie, în amenajarea grădinii ca loc de joacă, este recomandat să se opteze pentru jucării și echipamente care pe lângă distracția oferită copiilor, să contribuie și la îmbunățirea abilităților acestora.

×
Subiecte în articol: căsuțe grădină trambuline copii