x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cât de eficient este un uscător de rufe - merită să cumperi unul?

Cât de eficient este un uscător de rufe - merită să cumperi unul?

12 Ian 2023   •   12:23
Cât de eficient este un uscător de rufe - merită să cumperi unul?

Potrivit unui studiu realizat de către Oficiul de Statistică din Olanda, 80% dintre gospodăriile din America au un uscător de rufe, în timp ce doar 32% dintre gospodăriile din Europa dețin unul.

Dacă te cuprinde groaza de fiecare dată când speli haine și te gândești la muntele imens de rufe spălate pe care trebuie să le pui la uscat, atunci poate ar trebui să citești în continuare. În acest articol afli cât de eficient este un uscător de rufe și dacă merită să investești într-unul. 

Când merită să investești într-un uscător de rufe?

În primul rând, trebuie să te asiguri că ai suficient loc în casă pentru aceasta. Apoi, este important să alegi un uscător de rufe calitativ, cu performanțe bune. Partea bună este că vei găsi astfel de electrocasnice la prețuri excelente, între 1.000 și 2.500 Lei. 

 

Iată câteva situații când ar putea să merite investiția într-un uscător de rufe:

  • Ai o familie numeroasă, speli des haine și ți-ar prinde bine să nu mai stai să aștepți să se usuce;

  • Stai la bloc, nu ai balcon la apartament și nu mai vrei să usuci rufele în casă, pe stander;

  • Vrei să scapi de grija întinsului rufelor și să te bucuri de haine curate și parfumate în doar câteva ore.

 

Te-ai regăsit într-una dintre situațiile de mai sus? Atunci ai putea lua în considerare să investești într-un uscător de rufe. Dacâ dorești să descoperi cele mai bune uscătoare de rufe, analizează-le puterea de uscare, capacitatea și funcțiile suplimentare pe care le au. În general, orice aparat cu o putere de uscare de 1000 W și capacitate de 5-10 kg își merită banii. 

Cât de eficient este uscătorul de rufe?

Pentru a-ți răspunde la această întrebare, analizăm procesul de uscare din 4 perspective: timp, cost, confort și îngrijirea hainelor. 

Uscătorul de rufe îți salvează timp

Să ai hainele spălate este doar jumătate din proces. După ce le-ai băgat în cuva mașinii de spălat, ai setat programul și ai așteptat ca acesta să-și facă treaba de una singură, urmează să-ți întinzi hainele pe sârmă sau pe stander. 

 

Cu uscătorul de rufe este mult mai rapid. Iei hainele direct din mașina de spălat și le pui în cuva uscătorului, apoi pornești programul. Poți spăla mai multe sarcini de rufe într-o zi și le poți pune imediat în dulap. Scapi de căratul rufelor și de întinsul lor, ceea ce înseamnă mai mult timp pentru alte activități. 

 

Uscătoarele de rufe sunt eficiente din punct de vedere energetic 

Uscătoarele de rufe au progresat mult în ultimii ani, iar acum sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Modelele mai noi folosesc mai puțină energie electrică ca niciodată, ceea ce îți permite să economisești bani la facturi. 

Aceste electrocasnice sunt foarte ușor de folosit

Uscătoarele de rufe sunt foarte convenabile de utilizat, la fel ca mașina de spălat. Tot ce trebuie să faci este să adaugi rufele proaspăt spălate în cuva uscătorului, să alegi un program potrivit materialului articolelor vestimentare, apoi să aștepți ca aparatul electrocasnic să-și facă treaba. Nu uita ca la final să scurgi recipientul de apă și să cureți filtrul de scame care se strâng în timpul uscării. 

 

În plus, este un aparat pe care chiar te poți încrede. Deși poți miza pe vremea bună și să optezi pentru uscarea rufelor la aer, nu este o metodă pe care să te poți baza întotdeauna. Toamna sau iarna rufele se usucă mai greu din cauza temperaturilor scăzute. Cu un uscător de rufe, te poți bucura de haine după doar 2 ore de la spălarea lor. 

Cu un uscător de rufe, hainele tale sunt extrem de curate

Atunci când îți expui hainele umede la soare, razele ultraviolete ale acestuia pot duce la decolorarea culorilor prețioaselor tale piese vestimentare. Tehnologia uscătoarelor oferă exact cantitatea de căldură necesară pentru ca hainele tale să rămâne la fel de frumoase ca și atunci când le-ai cumpărat. 

 

În scenariul pandemic actual, aerul exterior este plin de poluanți, alergeni și alte substanțe dăunătoare. Un uscător de rufe previne expunerea hainelor la contaminanții din exterior și asigură o experiență igienică, fără germeni. Este un avantaj pentru cei care sunt sensibili la vreme sau care sunt ușor afectați de substanțele iritante din aer.

 

În final, un uscător de rufe este soluția la toate problemele asociate rufelor umede. Nu trebuie să-ți mai faci griji cu privire la uscarea rufelor la timp, la mirosul de mucegai, la cute, la alergii sau la decolorarea hainelor. Luând toate acestea în considerare, merită să investești într-unul.

×