x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce stil de covor alegem pentru fiecare cameră a casei?

Ce stil de covor alegem pentru fiecare cameră a casei?

22 Aug 2022   •   12:23
Ce stil de covor alegem pentru fiecare cameră a casei?

În alegerea covoarelor pentru fiecare cameră a casei trebuie să ținem cont și de alți factori pe lângă ca acestea să se potrivească cu decorul camerei.

Și da, știm că uneori aceste decizii pot fi extrem de copleșitoare. Alegerea dimensiunii covorului, materialele și designul nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Iar ca un covor să transforme cu adevărat casa – sau să-i îmbunătățească stilul – trebuie să luați în considerare mai mulți factori, inclusiv dimensiunea camerei, tipul de pardoseală și traficul pietonal.

 

Când cumpărăm covoare drăguțe pentru casă este bine să luăm în considerare stilul de decor și să căutăm opțiuni care se potrivesc cu estetica camerei.

 

Covoare monocromatice

Apartamentele cu interioare minimaliste și spații decorate într-un stil redus se descurcă cel mai bine cu covoarele monocromatice. Dar nu vă înșelați, monocromul nu trebuie să însemne plictisitor. Dimpotrivă, modelele texturate conferă profunzime și interes spațiilor, în timp ce ușurează culorile.

 

Covoare orientale

Covoarele persane au apărut în Iran cu câteva mii de ani în urmă. Designurile incredibil de elaborate și vii prezintă arta fabricării covoarelor din acea regiune. Așa că veți găsi adesea covoare persane expuse pe perete ca o operă de artă. Și în timp ce originile lor pot avea rădăcini în trecut, stilul este atemporal și funcționează cu diverse gusturi interioare, datorită numărului mare de imprimeuri și nuanțe disponibile.

 

Covor grafic

Modelele geometrice și cu simboluri prezente pe anumite covoare kilim sunt o modalitate creativă de a adăuga culoare sau de a accentua mobilierul dintr-o cameră. Covoarele moderne cu grafică ridică instantaneu un spațiu, dându-i o senzație de galerie. În camera de zi, camera de luat masa și alte spații unde socializăm este locul unde un covor kilim s-ar potrivi perfect.

 

Covor marocan

Covoarele marocane (sau „berbere”) uimesc prin modelele lor geometrice magnifice și culorile vii. Covoarele marocane autentice sunt întotdeauna țesute manual și pot fi o moștenire bună, atât de bine sunt create. Nu este de mirare de ce covoarele marocane sunt atât de apreciate și căutate. Extrem de moi și pufoase, aceste covoare lana se simt excelent sub picioarele noastre si sunt cu adevărat niște opere de artă fiind manual țesute de meșteșugari cu tradiție.

 

Multe covoare în stil marocan poartă modele asimetrice în nuanțe îndrăznețe, sincronizate cu interioarele contemporane și industriale. Dar cel mai adesea, covoarele berbere moderne sunt folosite în interioare în stil boem în nuanțe naturale.

 

Covoare mici din blană

Covoarele din blană naturală de oaie pot părea un accesoriu de iarnă, dar pot și ar trebui folosite în toate anotimpurile. Și vă spunem doar atât - că blana este un izolator natural – vă poate ajuta să reglați temperatura corpului, împiedicându-vă să vă supraîncălziți sau să transpirați. Blana de oaie vă va menține cald iarna și răcoros vara.

 

Un element de bază în decorul oricărei camere, un covor blana naturală poate face orice spațiu să se simtă mai cald și mai confortabil. De aceea se potrivește în fiecare cameră - de la birou până la baie. Versatilitatea lor ne face să le integrăm în decorul casei noastre, fie pe un fotoliu, pe băncuța de luat masa sau chiar în dormitor în dreptul patului.

 

Și nu vă limitați să le aranjați doar pe podele. Covoarele mai mici pot arăta incredibil de șic stratificate și pe canapele și paturi.

 

Unde și cum plasăm covoarele în cameră

 

Amplasarea covorului pentru camera de zi îți oferă un nivel revigorant de flexibilitate. Dacă dorești să accentuezi covorul, atunci pune-l în fața canapelei. Achiziționează întotdeauna un covor în funcție de proporțiile camerei și nu de cât de mult mobilier dorești să încapă pe el.

 

În camera de luat masa, covorul ar trebui să fie suficient de mare pentru a potrivi masa și scaunele. Și dacă deții o masă extensibilă, ia în considerare această lungime suplimentară atunci când alegi dimensiunea covorului.

 

În dormitoarele mari, așează covorul sub pat și noptiere. În caz contrar, poate părea prea mic pentru cameră. Dacă dormitorul este mic și are un spațiu limitat pe podea, este important să alegeți un covor care să nu copleșească camera. O opțiune excelentă pentru dormitoarele mici este să plasați covoare de tip traverse pe ambele părți ale patului.

 

Tipuri de covoare în funcție de traficul camerei

 

În funcție de cât trafic este în cameră putem alege și tipul de covor cu densitate mare sau mică. Covoarele cu densitate mare sunt covoarele care sunt realizate prin înnodare și prezintă fire lungi. Acestea sunt de preferat pentru zonele cu trafic redus cum sunt dormitoarele sau biroul de acasă, chiar și camera de zi.

 

Covoarele cu densitate redusă sunt covoarele țesute și datorită faptului că sunt ușor de curățat, acestea sunt ideale pentru zonele intense precum sala de mese, camera de zi, bucătăria sau holurile.

×