x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce sunt monodiscurile și la ce ajută

Ce sunt monodiscurile și la ce ajută

30 Mai 2022   •   11:32
Ce sunt monodiscurile și la ce ajută

Atunci când vorbim despre curățenia realizată de către firmele specializate de curățenie sau de către angajații din industria HoReCa, ne gândim la dispozitive profesionale de tipul: aspiratoare, mopuri profesionale, cărucioare de curățenie, monodisc, etc. Primele sunt ușor de recunoscut și de identificat dar monodiscul poate fi totuși o curiozitate pentru o persoană care nu are tangențe cu domeniul mai sus menționat.

Ei bine, după cum putem deduce din nume, monodiscurile sunt echipamente profesionale, cu un singur disc, care pot fi folosite cu încredere pentru curățenia și întreținerea diverselor tipuri de pardoseli. Fiind extrem de versatile, ele se potrivesc pentru o varietate de spații și sunt recomandate pentru realizarea unor tipuri de operațiuni specifice, precum: spălare, șamponare, lustruire și șlefurie pardoseli, etc. Toate aceste operațiuni se efectuează cu ajutorul accesoriilor dedicate monodiscului și anume perii și paduri specifice.

Datorită paletei largi de sarcini pe care le poate îndeplini, și datorită prețului foarte convenabil, monodiscul a devenit tot mai popular în ultimul timp. Faptul că este ușor de utilizat și faptul că poate fi folosit pe suprafețe precum linoleum, granit, marmură, gresie, parchet, mochetă, mozaic, travertin, onix, etc. l-au plasat în topul celor mai vândute echipamente profesionale curățenie, dedicate întreținerii pardoselilor.

 

Printre sarcinile care pot fi efectuate eficient și rapid cu ajutorul monodiscului se numără:

  • Curățarea și spălarea în profunzime a majorității tipurilor de suprafețe;
  • Șamponarea și spălarea mochetelor și a covoarelor;
  • Șlefuirea parchetului și tratarea lemnului;
  • Șlefuirea suprafețelor realizate din piatră naturală (marmură, granit, travertin, etc.);
  • Lustruirea paviemntelor;
  • Decaparea pardoselilor.

 

Prețul pentru monodiscuri se situează, în funcție de capacități și accesorii, între 455 euro și poate depăși 1450 euro pentru modelele mai performante. Cel mai adesea, aceste echipamente sunt folosite în hoteluri, pensiuni, cantine, clădiri de birouri, școli, spații comerciale mari, fabrici, ateliere, spitale, etc. Monodiscurile sunt ușor de utilizat, ușor de transportat și pot fi folosite și în spații înguste.

 

Datorită versatilității sale care îi permite să curețe și să întrețină o serie de pardoseli, a costului atractiv și a faptului că economisește timp de lucru, monodiscul a devenit un echipament profesional de curățenie foarte util atât pentru persoanele din HoReCa și nu numai.

×