x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cele mai calme rase de câini, potrivite pentru weekenduri liniștite

Cele mai calme rase de câini, potrivite pentru weekenduri liniștite

de Anastasia Paul    |    24 Mai 2024   •   08:20
Cele mai calme rase de câini, potrivite pentru weekenduri liniștite
Sursa foto: Hepta

În agitația vieții noastre, găsirea unui prieten cu patru picioare care să se potrivească cu dragostea pentru weekenduri liniștite și leneșe poate fi un plus fericit pentru casa ta. Dacă visezi la un animal de companie care se bucură de îmbrățișări pe canapea în locul jocurilor pline de energie în parc, ai noroc.

Există mai multe rase de câini cunoscute pentru nivelurile lor scăzute de energie, comportamentul calm și tendințele oarecum leneșe, care s-ar putea alinia perfect cu stilul tău de viață.

1. Buldog francez
În ciuda numelui său, buldogul francez a fost creat în Anglia ca un buldog în miniatură. Au fost însoțitori ai dantelarilor care au făcut călătorii în Franța, de unde și-au primit numele. În prezent, ei sunt fericiți să rămână într-un apartament frumos, cu aer condiționat. Sunt încăpățânați și, atunci când nu vor să meargă, vei avea probleme să-iconvingi. Sunt fericiți să se joace puțin dar se vor întoarce rapid la relaxare și la viața pe canapea.

2. Chin japonez
Japonezul Chin este aproape o pisică. Sunt capabili de niște salturi uimitoare și se vor urca pe mobilier, pe care nu credeai că un câine de talie mică l-ar putea escala. Îi place să se odihnească și să tragă un pui de somn. CSunt prietenoși cu aproape oricine și, deși pot lătra atunci când un străin vine la ușă, lătraturile lor sunt destul de liniștite și aproape melodice. Le place să se uite la televizor cu tine și să se ghemuiască lângă tine.

3. Lhasa Apso
În țara lor natală, Tibet, Lhasa Apso era considerat sacru și avea voie să părăsească țara doar atunci când era oferit în dar pentru Dalai Lama. Este jucăuș, independent și protector. Se comportă ca un cățel până la bătrânețe. Blana le permite să facă față temperaturilor extreme. În timp ce străinii îi pot enerva, Lhasa Apsos nu necesită timp de joacă prelungit pentru a-și consuma energia. Sunt mulțumiți de un pic de exercițiu și petrec mult timp relaxându-se.

4. Cavalier King Charles Spaniel 
Linia regală a acestei rase și istoria de câine de companie au cultivat o natură blândă. Sunt afectuoși, iubitori și incredibil de răbdători, fiind însoțitori fantastici pentru familii, persoane singure și seniori. Le place să fie îmbrățișați și sunt fericiți să se relaxeze cu stăpânii lor ore întregi. Fie că citești o carte, te uiți la televizor sau pur și simplu te bucuri de un moment de liniște, această rasă de câini este mai mult decât fericită să stea alături de tine pe canapea.  Acestea fiind spuse, au o latură puțin jucăușă și se bucură de plimbări scurte și timp de joacă. 

5. Shih Tzu
Numele „Shih Tzu” înseamnă „leu mic". Nu au fost crescuți pentru a vâna, a păzi, a păzi sau pentru a face exerci'ii fizice. Au fost crescuți doar pentru a fi niște câini prietenoși și însoțitori buni. Sunt fericiți să-și urmeze st[p\nii prin casă. O sesiune de joacă și plimbare pe zi îi vor obosi suficient.  Și cu un Shih Tzu în brațe te vei simți ca un împărat chinez. 

6. Chihuahua
Sunt mici dar au multă dragoste și personalitate. Sunt extrem de loiali proprietarilor lor și nu se bucură de nimic altceva decât să se ghemuiască pentru somn, căldură și afecțiune. În ciuda izbucnirii lor ocazionale de energie, Chihuahua mențin, în general, un comportament calm, mai ales atunci când se simt în siguranță alături de cei dragi. Sunt ideali pentru persoanele care locuiesc în apartamente sau pentru cei cu mobilitate redusă, care pot oferi îngrijirea blândă și iubitoare de care au nevoie.

7. Pechinez
Pekinezii au fost crescuți pentru a fi tovarășii împăraților chinezi și au avut un loc fix în palatele regale. Nu s-au schimbat prea mult de atunci. Se simt bine în interior și vor să fie tratați regește. Au un aer demn, ceea ce îi poate face încăpățânați și temperamentali, dar pechinezul este un mare câine de pază. Ei vor lătra la orice semn de străini și nu vor accepta oamenii noi care vin în mediul lor. Loialitatea pechinezilor nu trebuie testată deoarece își vor apăra stăpânii până la moarte. 

8. Basset Hound
Cu urechile lor lungi, ochii căzuți și picioarele scurte, Basset Hounds se mișcă foarte încet. Crescuți inițial pentru vânătoare, sunt surprinzător de relaxați și adoră să petreacă ore întregi trântindu-se prin casă. În plus, dispoziția lor prietenoasă îi face animale de companie grozave de familie, iar natura lor calmă le permite să se înțeleagă bine cu alte animale. Au un simț al mirosului puternic și, ocazional, se bucură să adulmece mirosuri  prin curte. Totuși, ei sunt cel mai fericiți ghemuiți pe un pat confortabil.

9. Chow Chow
Este un câine calm și demn. Sunt incontestabil mari. Nu se pricep să joace sau să alerge fără scop. În schimb, ei preferă să rămână alături de stăpânul lor și să ofere o companie tăcută. Chow Chow sunt, de asemenea, cunoscuți pentru independența și distanța lor - în special față de străini - dar sunt incredibil de loiali familiilor lor. Au nevoie de exerciții fizice moderate, fiind potriviți pentru stiluri de viață mai puțin active.

10. Bulldog englez
Bulldogii englezi sunt simbolul lenei și tocmai de aceea stăpânii lor îi iubesc. Cu o construcție robustă și o față încrețită, această rasă de câini calmă este mai interesată să stea pe canapea decât să meargă la jogging. Bulldogii englezi sunt cunoscuți pentru comportamentul lor docil și natura iubitoare. Sunt incredibil de loiali familiilor lor și sunt grozavi cu copiii. În ciuda aspectului lor oarecum morocănos, sunt foarte blânzi, notează yahoo.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹


 

×
Subiecte în articol: rase caini calm