x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Clasicul...parfum de altadata

Clasicul...parfum de altadata

de Georgiana Teodorescu    |    Otilia Vintilă-Bolchiş    |    29 Dec 2005   •   00:00
Clasicul...parfum de altadata
MODA INTERIOARELOR
Un puternic contrast cu actualitatea vremurilor

Daca la rubrica "Proiect de casa" din acest numar am facut o analiza a constructiilor de case preferate de romani, in aceasta rubrica am decis sa dezbatem tema interioarelor caracteristice locuintelor din Romania.

Pentru o mai buna intelegere, le-am organizat pe categorii. Dar un lucru este clar pentru majoritatea exemplelor.

Chiar daca in unele cazuri se incearca o preluare a trendurilor internationale in voga, ceea ce regasim cu adevarat in casele romanilor sunt doar franturi din stiluri autentice. Inca se observa o influenta clara a interioarelor prezentate in revistele de specialitate autohtone.

Din ce in ce mai mult, in interioarele dumneavoastra se simte prezenta clasicului!

Fie ca este o influenta timida, materializata prin mici obiecte de inspiratie clasica (masute pentru cafea, lampi, tapiterii etc), incadrate alaturi de alte stiluri, fie ca l-ati ales ca stil unic de ambientare, cert este ca genul clasic va place! Motivele care impun clasicul printre preferinte provin chiar din caracteristicile acestuia.

NU SE DEMODEAZA


Caracteristica esentiala pentru stilul clasic este prezenta lemnului ca material primordial. Alaturi de lemn se preteaza, pentru un stil clasic, materiale precum matasea, catifeaua, fierul forjat, vitraliul
Simpla prezenta a acestui stil de ambientare te transpune intr-o atmosfera calma, asezata si te bucura cu frumusetea unui confort elegant. Poate fi aceasta una dintre explicatiile agrearii clasicului, nu de alta, dar stilul modern de viata ne-a indepartat mult de linistea dupa care multi dintre noi au inceput sa tanjeasca! Alta explicatie ar putea fi faptul ca este un stil despre care se spune ca nu are varsta, nu se demodeaza. Economisesti timp si bani, adoptandu-l, pentru ca te poti trezi la un moment dat ca ceea ce intr-un timp era modern si potrivit cu vremea in care traiai este acum desuet si lipsit de orice fel de personalitate! Si… ca sa te simti iarasi "la locul tau", trebuie sa umbli putin la buzunare! Intr-un puternic contrast cu actualitatea vremurilor in care traim si totusi tinand pasul, uneori chiar impunandu-se, stilul clasic si-a gasit locul foarte bine in amenajarile actuale! Sa fii devenit romanii mai profunzi, mai aproape de ceea ce inseamna valoare durabila sau pur si simplu este din nou la moda si se poarta?
×