x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Comandate uşor prin tehnologie radio

Comandate uşor prin tehnologie radio

de Adela Parvu    |    18 Dec 2008   •   00:00

Se întâmplă ca modul de amplasare al sistemului manual de acţionare al jaluzelelor, rulorilor sau marchizelor să devină, la un moment dat, incomod, mai ales când piesele de mobilă sunt rearanjate la interior sau se fac redecorări.



În plus, e destul de greu ca în fiecare cameră să fie mereu închise sau deschise jaluzele în funcţie de dorinţe. Este un lucru ce necesită timp şi nu poate fi perfect coordonat în funcţie de cantitatea de lumină sau din dorinţa de a face economie de energie pentru încălzirea locuinţei.
Se ştie că ferestrele corespunzător protejate, pe timp de iarnă contribuie la reducerea cu până la 20% a consumului de căldură necesar confortului termic de la interior.
Aşa că o protecţie adecvată contribuie la o factură mai mică. De aceea, dincolo de aspectele ce ţin de estetica locuinţei, jaluzelele şi rulourile pot fi considerate elemente integrate unui circuit de termoizolare eficientă, pe lângă celelalte roluri importante pe care le pot avea, cum ar fi de protecţie şi siguranţă.

MOD DE ACŢIONARE
Acum există sisteme moderne, prin care toate acţionările necesare în privinţa produselor destinate protecţiei ferestrelor şi, inclusiv, al porţilor de garaj sunt posibile printr-o tehnologie ce nu necesită cablare, ci se face simplu şi comod, prin apăsarea unei taste de pe o telecomandă.
Este vorba de Radio Technology de la Somfy, firmă germană specializată în echiparea electrică a jaluzelelor, rulourilor, marchizelor, porţilor de acces sau de garaj.
Fiecare produs din casă, de la jaluzele la porţi de garaj, se echipează cu un motor ascuns în carcasa elementelor de protecţie, iar când vine vorba de rulouri acest motor se instalează în arborele lor. Motorizarea este posibilă şi pentru perdele şi draperii, existând şine speciale.

O SINGURĂ TELECOMANDĂ
Motorul este coordonat cu un punct de comandă care se poate monta oriunde în casă, fără a afecta imaginea ambientului final. Cu ajutorul unei singure telecomnezi se pot coordona toate elementele de protecţie ale casei. Astfel, devine mult mai uşoară nu numai deschiderea şi închiderea jaluzelelor, rulourilor sau porţilor, dar se poate regla inclusiv unghiul de deschidere al lamelelor corespondente produselor dotate cu aşa ceva.
Motoarele sunt foarte silenţioase şi garantate de producătorul german a funcţiona fără probleme zeci de ani. În plus, noua tehnologie cu unde radio permite cuplarea unor noi comenzi pentru produsele mai nou instalate în casă, care vor putea fi reglate prin intermediul telecomenzii vechi. Şi totul se face fără cabluri, fără spargeri de ziduri sau murdărie. Se montează motoarele şi, în rest, totul devine o joacă.
Sunt posibile şi memorarea anumitor programe, astfel încât toate elementele de protecţie şi închidere să respecte scenariile dorite de proprietar, să se închidă şi deschidă conform unui orar presetat.

FANTE REGLATE
Cu ajutorul sistemului de acţionare prin unde radio se poate programa nu numai acţionarea completă a jaluzelelor, ci şi unghiul sub care se deschid lamelele acestora. Astfel, puteţi beneficia de lumină fără ca razele soarelui să vă orbească. Modul în care sunt reglate lamelele vă poate ajuta în crearea unor condiţii optime pentru plante, mai ales când aveţi instalate jaluzele în sere sau zone aflate cu expunere la soare. Este foarte uşor să reglaţi cu telecomanda şi orarul după care doriţi ca jaluzelele să se deschidă sau închidă şi sub ce unghi preferaţi, asta după ce aţi ales scenariul memorat. Puteţi lipsi de-acasă, dar să fiţi siguri că lumina pătrunde aşa cum v-aţi dorit.

Info
Cu Radio Technology Somfy® puteţi motoriza şi comanda noi produse în decursul anilor următori sau puteţi adăuga sau înlocui comenzi, menţinând instalaţia actuală neschimbată. Instalatorul dumneavosatră profesional poate reprograma uşor sistemul. Astfel, nu trebuie să faceţi totul imediat, deoarece sistemul vă permite ca investiţia pe care aţi făcut-o să poată fi întinsă pe mai mulţi ani. Frecvenţa selectivă a sistemului cu unde radio este lipsită de interferenţe. Banda îngustă, setată la 433,42 MHz, protejează receptorul de interferenţe, inclusiv de echipamentele hi-fi, a căror frecvenţă standard este între 863 şi 865 MHz.

×
Subiecte în articol: radio dialog constructiv