x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Culorile 2006 in desingul interior

Culorile 2006 in desingul interior

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    26 Ian 2006   •   00:00
Culorile 2006 in desingul interior
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Expertii din industria amenajarilor observa si studiaza atent moda interioarelor si alti indicatori cheie la targurile de specialitate, aducandu-si astfel aportul la formarea unor previziuni vizavi de tendintele in amenajarile caselor pentru anul care vine. Si pentru ca suntem la inceput de an, raportul lor nu a intarziat sa apara. Vederea de ansamblu suna astfel: pe un fond de puternica personalizare, amenajarile in 2006 vor fi o prezenta spirituala, serena si cu mult stil.

Prognozele formulate de specialisti reprezinta o selectie critica a prezentelor surprinse la cele mai importante targuri de moda din 2005: Macef (Milano, septembrie 2005), Maison & Objet (Paris, septembrie 2005), Decosit (Bruxelles, septembrie 2005), Abitare Il Tempo (Verona, septembrie 2005), Cersaie (Bologna, octombrie 2005). Tendintele privitoare la amenajarile interioare pe 2006 sunt concentrate pe urmatoarele teme: natural, etno chic, retro, new antique, glamour, tehnologie de ultima generatie, motive zoomorfe. Valorile pe care se pune accent in 2006 sunt: luminozitatea, stralucirea, transparenta, culoarea, vizibilitatea.

Culorile lui 2006

Nimic nu completeaza mai bine un decor decat o schema perfecta de culori. In 2006, cele mai populare culori includ: turcoaz, aramiu, maro ciocolatiu, portocaliu. Pe langa ele multe nuante. Despre paleta de culori din 2006 se spune ca aproape acopera spectrul curcubeului. Rosul chinezesc si rosul acela al pepenelui verde vor avea un cuvant greu de spus.

Portocaliul va fi "in flacari", din gama lui preferandu-se nuantele de la caisa pana la portocala rosie. Tonurile de violet - intunecate, intense sau pale - sunt admise pana la popularele (inca) rozuri. Maroul ciocolatiu devine "noul negru". Foarte potrivita este asocierea lui cu bleu. Interesanta este caderea negrului din topul preferintelor.

Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color, ne sugereaza, in locul culorilor tari, alegerea unor teme coloristice sau palete de culori. Alegerea unor teme implica si cealalta tendinta care ne spune ca personalizarea este binevenita in decorare. Poate ca un week-end de toamna petrecut la Moeciu ne-a placut teribil! Nimic mai usor! Paleta de culori a peisajului care atata ne-a surprins poate fi refacuta in decorul casei noastre!
×