x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum alegi un aparat de aer condiționat care să se integreze în decorul camerei

Cum alegi un aparat de aer condiționat care să se integreze în decorul camerei

02 Iun 2022   •   13:46
Cum alegi un aparat de aer condiționat care să se integreze în decorul camerei
Sursa foto: Pexels

Locuința de vis este caracterizată de foarte multe lucruri, dar mai ales de către un design de vis. Și totuși, cât de mult te va „încălzi” o cameră amenajată superb dacă înăuntrul ei te trec toate transpirațiile sau tremuri constant de frig? Ideal va fi să îmbini utilul cu plăcutul, cu alte cuvinte să achiziționezi un aparat de aer condiționat care să-și facă treaba, dar în același timp să nu deranjeze din punct de vedere vizual sau chiar mai bine, să se potrivească de minune cu restul decorului. În cele ce urmează îți putem oferi câteva ponturi în acest sens!

Asigură spațiul necesar

Până să vorbim de aspect, în cazul aparatelor de aer condiționat va fi necesar să luăm în calcul funcționalitatea. Așadar, pentru a te asigura că acesta funcționează la parametri optimi, vei fi nevoit să rezervi o suprafață de cel puțin 20 de cm de la zid. Evident, nu va fi indicat să pui mobilă în fața lui, indiferent de gustul tău în ceea ce privește design-ul.

 

Decide asupra tematicii camerei

 

Alegerea aparatului de aer condiționat potrivit noi sugerăm s-o lași mai spre finalul procesului de amenajare. Începe cu designul general al camerei, mai exact cu stilul pe care vrei să-l abordezi. Gusturile nu se discuta, deci aranjează camera după bunul plac!

 

După ce ai terminat amenajarea generală te poți ghida în alegerea aparatului în funcție de atmosfera din cameră. Dacă ai un design clasic, optează pentru un aparat de aer condiționat cât mai simplu. Preferi stilul minimalist? Ai putea să alegi un aparat de aer condiționat de dimensiuni ușor reduse și cu un design care să nu iasă în evidență. Ești un mega fan al tehnologiei și asta se reflectă și în cazul designului? Ai de ales între diverse modele de aparate de aer condiționat cu design inovator!

 

Optează pentru integrarea cu alte piese de mobilier

 

Există mai multe modalități de a camufla un aparat de aer condiționat. Cel mai facil va fi să-l poziționezi cât mai sus, de preferat deasupra unei ferestre sau pe grindă, într-o culoare similară sau identică cu cea a peretelui.

 

Pe de altă parte, o soluție mult mai elegantă va fi integrarea acestuia în alte piese de mobilier. Poziționarea lui deasupra mobilierului masiv, de exemplu deasupra unui dressing sau a unei biblioteci, poate să facă prezența acestuia mai greu de observat. Evident, ai grijă ca dimensiunile și culoarea aparatului să fie cât mai apropiate de cele ale mobilierului, altfel integrarea sa nu se va realiza în mod armonios.

 

Apelează la decorațiuni sau alte metode de camuflare

 

O altă variantă pe care o ai la îndemână este și cea artistică. Ai putea foarte bine să decorezi aparatul cu diverse stickere sau, dacă te pricepi, l-ai putea picta! Astfel, el poate deveni chiar accentul de culoare atât de necesar în orice formă de amenajare.

 

Nu în ultimul rând, ai la dispoziție opțiunea de a achiziționa o carcasă pentru aparatul de aer condiționat. Apelează totuși la specialiști: carcasa nu trebuie să obtureze circulația aerului!

 

Tu în ce fel vei integra aparatul de aer condiționat în designul camerei?

×