x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum isi pot imbunatati florile starea de spirit la birou

Cum isi pot imbunatati florile starea de spirit la birou

13 Oct 2005   •   00:00
Cum isi pot imbunatati florile starea de spirit la birou
GRADINA TA, MEREU VERDE
Pasiunea pentru plante intretinuta la locul de munca

Despre Marilena Mihaila si pasiunea ei pentru plante am aflat intamplator accesand site-ul Ambasadei Marii Britanii. Scrie acolo ca "Pasiunea ei pentru plante a transformat biroul intr-o adevarata sera", indeajuns sa ne puna pe ganduri si apoi pe drumuri. Interesati de orice tine de lumea plantelor am exploatat informatia prezentata ca un amanunt doar intr-o descriere personala pe larg menita sa transmita din calitatile deosebite ale unui angajat.

BIROUL UNEI "SPECIALISTE"


La locul faptei, Marilena nu mai prididea cu scuzele, cum ca ii pare rau ca am venit tocmai acum cand si-a dus dintre plante acasa. Insa, a facut acest lucru tot pentru binele lor, pentru ca multimea de ghivece care intre timp s-a strans nu le mai oferea spatiu pentru o dezvoltare normala. Perfect explicabila decizia ei.

I-au mai ramas: o aloe, un cactus, un cercelus, un sporul casei, o planta al carei nume se gaseste printre cele din lungul sir al speciei Philodendron, despre care a auzit ca ar contracara efectele radiatiilor produse de calculator, asa ca a asezat-o langa, o planta a carei denumire nu o cunoaste, dar a numit-o ea "Rosioara" (obisnuieste sa puna nume plantelor), si inca vreo doua de care sigur am uitat noi. Ne-au lamurit repede colegele, care nu de putine ori apeleaza la sfaturile sau la lastari din patrimoniul "specialistei" (asa a fost numita de colectiv), despre pretuirea pe care o poarta florilor interlocutoarea noastra.

FARA COSTURI MARI


A inceput cu binecunoscuta Violeta de Parma si apoi nu le mai stie numarul, nici felul, pentru ca s-au perindat pe acolo tot felul de plante, care mai de care mai curgatoare, mai bogate in flori sau frunze, astfel ca in scurt timp spatiul si viata, am putea spune in paralel, i-au fost invadate de plante.

Stiam noi ca sunt soiuri si soiuri de plante, cu trasaturi aparte, care necesita tratamente particulare, insa Marilena, in afara de un ingrasamant, si acela universal valabil, de udatul lunea, miercurea si vinerea, nu ofera altfel de tratamente de acest gen dragelor ei flori.

Au avut insa din plin, lucrul cel mai important dupa cat de armonios se dezvolta, multa dragoste si atentie din partea "stapanei". I-au oferit si ele, atata cat au putut, insa ce ti-ai putea dori mai mult decat multa frumusete si incarcatura pozitiva intr-un spatiu in care tot timpul este nevoie de asta. Biroul Mihaelei induce sentimente pozitive de cum intri, are aerul unui spatiu primitor si intim, si asta din cauza lor.

Timpul destinat pauzei il foloseste dand o raita pe la florariile din jur, de unde mai prinde cate un sfat, cate un truc de care nu stia, si care oricand ii este de ajutor. Florariile sunt pentru ea nu numai cea mai importanta sursa de informatie in domeniu, ci si un spatiu relaxant.

Informatii folositoare, nu numai despre plante, aduna si din Jurnalul casei mele, pe care-l asteapta cu drag.

La sfarsitul saptamanii, plantele au parte de un tratament mai special, de "un tur de forta", cum numeste Laura, una dintre colege, vizita prelungita insotita de un stropit mai consistent si mai multe vorbe dulci, ca doar lipseste de langa ele un week-end intreg si trebuie sa le ajunga.
×
Subiecte în articol: plante