x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum obții eficiență și confort: schimbările pe care să le faci în locuință

Cum obții eficiență și confort: schimbările pe care să le faci în locuință

17 Mai 2022   •   16:56
Cum obții eficiență și confort: schimbările pe care să le faci în locuință
Sursa foto: shutterstock

Eficiență și confort, doi factori de care trebuie să ții cont atunci când vrei să ai parte de o experiență cât mai plăcută atunci când îți petreci timpul în propriul cămin. Totuși, aceste lucruri nu o să vină de la sine, de aceea, este necesar să faci anumite modificări cu privire la obiectele, sistemele sau echipamentele pe care le ai în casă. Drept urmare, uite ce ai putea să faci ca să ai parte de un stil de viață mai bun și de o casă adaptată nevoilor tale. 

Pune accent pe eficiență

Îți dorești facturi mai mici și un confort sporit? Atunci e timpul să faci câteva schimbări utile cu privire la locuința ta. De exemplu, dacă vrei să previi apariția mucegaiului, să crești randamentul sistemului tău de încălzire și, în același timp, să reduci consumul de energie, deci să faci economii, atunci folosește vata bazaltica pentru izolatii. În plus, o să ai parte și de izolație fonică. Ține cont de faptul că termoizolarea căminului joacă un rol important când nu vrei să faci risipă.

 

Iar dacă tot vine vorba de eficiență, dacă stai la casă, instalează-ți panouri solare ca să îți asiguri rezerva de energie electrică în mod optim. Pe de altă parte, dacă tot vrei să pui bani deoparte, renunță la becurile clasice și înlocuiește-le cu unele ecologice, smart, precum cele cu LED, pe care le poți programa prin intermediul unei aplicații mobile. Astfel, o să câștigi și când vine vorba de atmosferă, fiindcă va fi una excepțională, datorită luminii potrivite.

Bazează-te pe tehnologie ca să muncești cât mai puțin

Mai ales în ziua de azi, când tehnologia e la îndemână, e păcat să pierzi timpul cu anumite activități, cu precădere cele casnice și nu numai. De exemplu, gândește-te de câte ori nu s-au adunat atâtea tacâmuri sau farfurii în chiuvetă și nu ai avut niciun chef să le speli. Deci, ca să scapi de acest impediment pe viitor, ia-ți o mașină de spălat vase.

 

De asemenea, și să faci curățenie reprezintă mai mult ca sigur o corvoadă. Așa că, în loc să dai cu mătura sau să te chinui cu un aspirator clasic, îl poți înlocui cu un model mult mai eficient, precum aspiratorul robot. În plus, nu ai mereu timp să gătești, ori nu te pricepi, dar pe de altă parte, vrei să mănânci preparate gustoase și sănătoase, fără să mai apelezi la restaurante. Drept urmare, o să îți prindă bine un multicooker. Iar în funcție de activitățile tale, poți să mai faci și alte achiziții inteligente, ca să îți ușurezi viața. De exemplu, ai putea să îți iei un smart watch, ca să îți monitorizezi calitatea somnului sau numărul de pași.

 

Timp de calitate petrecut în casă

Adaptează-ți locuința după programul și activitățile pe care le faci. Mai precis, dacă îți place să meditezi ori să faci exerciții fizice în casă, atunci amenajează-ți o încăpere care să îți faciliteze astfel de activități. Renunță la obiectele care nu îți mai trebuie sau mută-le astfel încât să ai cât mai mult spațiu la dispoziție. În schimb, dacă ai o pasiune pentru gătit, utilează-ți bucătăria cu toate cele necesare, de la ustensile, până la cele mai moderne aparate, ca preparatele să fie cât mai delicioase, iar experiența ta culinară să fie una corespunzătoare. Pe de altă parte, dacă ești pasionat de filme și seriale ori de gaming, mergi în zona electronicelor de ultimă generație. Ia-ți un laptop sau un pc care să îți asigure adrenalina de care ai nevoie atunci când te joci.

 

Acestea ar fi o parte din metodele la care să apelezi, ca să obții mai mult confort. Stabilește-ți un buget și vezi care ar fi cea mai bună variantă pentru tine.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

×