x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum procedăm când avem nevoie de un meseriaș pentru casă

Cum procedăm când avem nevoie de un meseriaș pentru casă

26 Apr 2021   •   12:09
Cum procedăm când avem nevoie de un meseriaș pentru casă

Să găsiți un meșter iscusit și profesionist nu este o treabă ușoară, prin urmare, e nevoie să aveți diverse calități în minte pentru a putea detecta potențialul real al unui meșter. Unii meseriași sunt extrem de buni când vine vorba de munca manuală, în timp ce alții sunt maeștri pe diverse mașini și utilaje. De aceea, este foarte important să căutați calitățile potrivite în funcție de nevoile dumneavoastră. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru situațiile în care nu știți cum să procedați când aveți nevoie de un meseriaș.

  1. Abilitățile și experiența

Un aspect deosebit de important pe care trebuie să îl aveți în vedere când sunteți în căutarea unui meseriaș este experiența și abilitățile pe care acesta le posedă. Căutarea meșterilor experimentați devine o necesitate atunci când nu doriți să vă asumați vreun risc sau când aveți o cerință prea complexă pe care un muncitor nou în domeniu s-ar putea să nu fie capabil să o îndeplinească. Puteți opta, desigur, și pentru o persoană care nu are foarte multă experiență în spate, dar care are suficiente abilități pentru a vă oferi rezultatul așteptat.

  1. Reputația pe piață

Găsirea unui meseriaș competent poate fi un lucru simplu dacă apelați la diverse platforme online. Astfel că, nu mai este nevoie să apelăm la rude sau vecini pentru a da de un meșter bun. Momentan, sunt o mulțime de site-uri și aplicații unde puteți găsi diverși specialiști pentru gospodăria dumneavoastră, cum ar fi instalatori, electricieni, grădinari, zugravi, agenți de curățenie etc. O platformă care oferă astfel de servicii este Wilio.ro, unde nu trebuie decât să vă faceți un cont, să descrieți serviciul de care aveți nevoie, să așteptați oferte de la furnizori, după care să o alegeți pe cea care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Acolo mai puteți găsi recenzii și poze cu lucrările finale, astfel că dacă majoritatea oamenilor laudă un meșter, atunci există șanse mari ca el să fie bun. Mai mult decât atât, platformele online vă oferă posibilitatea să comparați ofertele pe care le primiți și să o alegeți pe cea mai convenabilă, fără a vă limita la o singură recomandare care ar veni din partea unui prieten sau cunoscut.

  1. Eficiența în raport cu prețul și timpul prestării serviciului

Meseriașul pe care îl alegeți trebuie să se încadreze în bugetul de care dispuneți și să finalizeze lucrarea până la termenul limită. Găsirea unui meseriaș care lucrează rapid și eficient este importantă, dacă doriți ca serviciul de care aveți nevoie să fie terminat la timp. De aceea, atunci când căutați un meșter pe o platformă online, este necesar să includeți timpul și bugetul în criteriul de selecție. De asemenea, când ajungeți să luați legătura cu meseriașul pe care l-ați ales, este esențial să stabiliți pe lângă partea financiară, și materialele necesare pentru lucrare și ce fel de autorizări aveți nevoie, ca să știți exact cât timp va fi folosit pentru finisarea proiectului. Un alt lucru care trebuie menționat aici este să nu optați pentru cea mai ieftină ofertă, deoarece asta poate masca fie calitatea nesatisfăcătoare a lucrării fie neprofesionalismul meseriașului și lipsa echipamentelor performante. De asemenea, fiți sceptici față de ofertele care sunt prea convenabile, pentru că atunci când un specialist promite că lucrarea va fi gata în 5 zile, în timp ce alții zic două săptămâni, acest lucru arată că ceva poate fi în neregulă.

  1. Responsabilitățile și disponibilitatea de după finalizarea proiectului

Un meseriaș bun nu este cel care doar se implică și muncește într-un proiect, ci este cel care își asumă și responsabilitățile de după finisarea proiectului. Odată ce lucrarea este terminată, acesta trebuie să fie dispus să intervină dacă apar eventuale complicații în lucrare, deoarece angajarea unui nou meseriaș ar necesita, din nou, mult timp și bani. De asemenea, asigurați-vă că primiți o garanție după finisarea lucrării.

În final, sperăm că factorii prezentați mai sus vă vor fi de folos pentru situația când aveți nevoie de un meseriaș pentru casă. Înainte de a angaja un instalator sau orice alt specialist de care aveți nevoie, luați în considerare fiecare dintre factorii discutați în articol și după ce găsiți unul, păstrați legătura cu acesta pentru posibile colaborări în proiecte viitoare.

 

×