x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să alegeți corect mobilierul pentru baie ?

Cum să alegeți corect mobilierul pentru baie ?

21 Noi 2022   •   17:30
Cum să alegeți corect mobilierul pentru baie ?

Mobilierul de baie vine în tot felul de forme, culori și materiale, ceea ce înseamnă că poate fi destul de dificil în anumite cazuri să știți ce și cum să alegeți astfel încât să obțineți la final rezultatul pe care vi-l doriți.

Înainte de a vă angaja la orice achiziție, este important că primul lucru pe care să îl faceți, să măsurați spațiul pe care îl aveți la dispoziție în baie și să vă dați seama cu exactitate unde o să poziționați fiecare corp de mobilier. Faceți un plan al băii dumneavoastră pentru a vedea unde s-ar putea încadra lucrurile și asigurați-vă că lăsați spațiu pentru deschiderea confortabilă a ușilor dar și loc suficient pentru a vă putea mișca.

 

Dacă aveți îndoieli în ceea ce privește decizia corectă, nu este nici un fel de rușine să apelați la profesioniști în design interior și în acest fel, cu siguranță veți obține cel mai bun rezultat - un rezultat potrivit că design și că funcționalitate.

 

De exemplu, dulapurile de baie pot fi folosite și acolo unde spațiul este limitat, cu soluții care economisesc spațiu, cum ar fi unități combinate cu o chiuvetă sau dulapuri montate pe perete, la intaltimi potrivite pentru a crea senzația de spațiu dar și pentru a putea avea acces ușor la ce se afla în interior.

 

Baia din fiecare locuință este una dintre încăperile esențiale, fiind un spațiu personal în care de regulă ne începem și terminăm fiecare zi. Pentru multe persoane, baia este un spațiu intim extrem de important în care se relaxează după o zi lungă și obositoare, cu un duș plăcut sau o baie fierbinte.

 

Deci, atunci când căutați să adăugați mobilier în baia dumneavoastră, este important să fiți conștienți de diferitele tipuri de mobilier, cerințele de spațiu, formele de mobilier, stilurile și materialele disponibile. De asemenea, este extrem de important să decideți ce preferați intre o cadă sau un duș, deoarece acestea implica achiziții și modificări pe care nu le putem face în fiecare lună.

 

Înainte de a începe, planificați-vă și puneți-vă câteva întrebări.

 

- Ce formă și dimensiune are spațiul dumneavoasta și cât spațiu poate ocupa mobilierul de baie?

- Pentru ce aveți nevoie de depozitare?

- Cât de multe lucruri doriți să le depozitați la vedere?

- Cum se va potrivi mobilierul în stilul acutal sau doriți o renovare completă și o schimbare completă de look?

- Care este bugetul maxim disponibil?

- În ce măsură și cum vă fi folosită baia în viitor?

 

Chiar dacă pare mult că este recomandat să vă gândiți la toate aceste lucruri, cu siguranță răspunsurile vă vor ajuta mult mai mult față de cum v-ați putea imagina inițial. Și chiar dacă la prima vedere un vas de toaletă, un duș sau o cadă, o mască pentru chiuvetă, o oglindă și un dulap suspendat și alte accesorii par ușor de ales, s-ar putea să aveți surpriza neplăcută că nu se potrivesc stilurile dar nici din punct de vedere funcțional cu nevoile dumeavoastra și ale familiei.

 

Mobilierele de baie sunt versatile și oferă mult spațiu de depozitare, făcându-le locul perfect pentru a depozita articolele esențiale de baie, produse de curățare, prosoape, role de hârtie igienică și așa mai departe. Ele vin într-o gamă largă de dimensiuni, de la unități compacte sub chiuvetă până la corpuri de mari dimensiuni care pot ajunge până în tavan.

 

În ceea ce privește stilul, nu depinde decât de gusturile și nevoile dumneavoastră. Totuși, este recomandat să țineți cont de aspecte precum: daca aveți o baie mica, este recomandat să alegeți mobila minimalistă astfel încât să nu încarcați spațiul nici din punct de vedere practic, nici din punct de vedere vizual. Daca aveți o baie de mari dimensiuni, atunci că vă puteți juca mult mai simplu cu viitorul mobilier. Puteți chiar achiziționa și monta atât dus cât și cada în funcție de suprafața disponibilă.

În prezent, pe lângă popularitatea tonurilor calde, alte tendințe de top includ încorporarea naturii în designul băii. Indiferent dacă aveți o plantă de interior sau un perete de accent pe tema naturii, aceasta este o tema la modă prin care cu siguranță nu veți da greș.

 

Planificarea este cheia pentru a găși mobilierul de baie potrivit. Cu spațiul de baie vă puteți juca în multiple moduri dacă o faceți într-un mod inteligent, beneficiind la final de maximă funcționalitate și un look excelent. Dar, așa cum cu toții cunoaștem, există o mulțime de opțiuni pentru mobilier, dulapuri de mici sau mari dimeniuni, suporturi elegante pentru prosoape și unități de chiuvetă inteligente care economisesc spațiu.

 

Daca vă numărați printre aceia care caută cea mai bună opțiune pentru o baie bine organizată și plăcută din punct de vedere estetic, atunci trebuie să știți că răspunsul vă așteaptă la numai un simplu click distanță. De exemplu, puteți opta pentru mobilier baie Aethos unde vă este pusă la dispoziție o gamă extrem de variată de soluții în materie de mobilier pentru baia dumneavoastră. Aici vă așteaptă soluții excelente pentru bai minimaliste sau pentru bai cu o suprafață mare, mobilierul fiind realizat din materiale de înaltă calitate, produsele fiind disponibile la prețuri corecte și avantajoase.

 

Indiferent de planurile pe care le aveți, acordați maximă atenție în momentul în care doriți să renovați o baie. Chiar dacă în aparenta organizarea unei bai nu pare importantă, s-ar putea să aveți nemulțumiri mai tărziu dacă nu ați acordat suficientă atenție în momentul în care ați achiziționat mobilierul.

×