x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să alegi aromele de parfum pentru fiecare încăpere

Cum să alegi aromele de parfum pentru fiecare încăpere

07 Iul 2022   •   12:39
Cum să alegi aromele de parfum pentru fiecare încăpere
Sursa foto: Unsplash.com

Casa ta este mai mult decât un simplu loc de odihnă. Este locul în care te întâlnești cu cei dragi, locul în care te bucuri de filmele și emisiunile preferate, sanctuarul în care te relaxezi, dar și biroul din care lucrezi. Iar pentru a delimita fiecare încăpere, ai nevoie de mai mult decât de niște pereți și uși. Cu ajutorul parfumurilor ambientale, poți schimba cu totul atmosfera din fiecare încăpere, iar astfel, creierul tău va putea face mult mai ușor diferența între un spațiu de relaxare și unul de divertisment. Iar pentru a alege parfumul ideal pentru fiecare încăpere, iată câteva sugestii care te-ar putea inspira.

Alege arome citrice pentru bucătărie

Alegerea odorizantului potrivit pentru bucătărie poate fi adesea un lucru extrem de dificil. Dacă îți dorești ca bucătăria ta să aibă mereu un miros proaspăt, fără să interfereze cu aromele preparatelor pe care le gătești, va trebui să optezi pentru un parfum pe bază de citrice. Caută un odorizant cu aromă fresh de lămâie, lime, grapefruit sau mandarine. În plus, avantajul citricelor este acela de a neutraliza mirosurile neplăcute.

În schimb, ar trebui să eviți parfumurile picante sau excesiv de dulci care vor îngreuna atmosfera, în combinație cu mirosurile create de alimente.

De asemenea, poți păstra în bucătărie anumite plante aromate, precum rozmarinul, pe care îl poți folosi atât la gătit, cât și pentru aroma sa specială.

Dacă ai o bucătărie de tip open space, care se unește cu livingul, atunci poți opta pentru un spray cu aromă de citrice, pentru a parfuma ambele încăperi de fiecare dată după ce gătești.

Alege un parfum cu note calde pentru living

Întotdeauna parfumul din living trebuie să fie ales cu atenție, pentru că în această cameră îți petreci cea mai mare parte din timp, așa că ar trebui să optezi pentru un odorizant cu o aromă discretă. Acum îți poți alege aromele de parfum preferate de la Marketaroma.ro, unde găsești o gamă variată de odorizante de cameră, potrivite pentru fiecare încăpere.

Dacă îți dorești un odorizant cu o aromă proaspătă și simplă, poți încerca un mix de ierburi aromate, cum ar fi busuioc și salvie, sau fructe precum mărul verde, grapefruit sau rodie.

De asemenea, dacă îți plac parfumurile sofisticate, poți alege un odorizant de cameră cu note profunde, precum chihlimbarul, ghimbirul, murele, migdalele și cardamomul, care pot aduce un plus de căldură întregii încăperi.

Alege un parfum cu efect relaxant pentru dormitor

Dacă ai probleme în ceea ce privește odihna în timpul nopții, poți alege un odorizant pentru dormitor, cu efect calmant. Mai multe studii științifice au demonstrat că există anumite arome care pot ameliora stările de insomnie. Iar dintre aceste arome, lavanda este cea mai cunoscută, mai ales pentru efectul său calmant, având capacitatea de a reduce ritmul cardiac și scăzând tensiunea arterială.

De asemenea, vanilia și lemnul de santal au proprietăți similare, ajutând la ameliorarea tulburărilor de somn.

Iar pentru a te relaxa cât mai bine, poți alege pentru dormitor o lumânare cu ceară parfumată, pe care o poți lăsa aprinsă timp de 10 minute, înainte de culcare.

Alege un odorizant purificator pentru baie

În baie, mirosurile pot fi greu de controlat. Așa că difuzoarele cu uleiuri esențiale sunt o opțiune excelentă, deoarece pot purifica aerul și pot eradica bacteriile din aer. De asemenea, un astfel de difuzor emană un parfum mai intens decât alte produse parfumate pentru casă.

Iar pentru o experiență ca la SPA, poți alege o lumânare cu note de ghimbir, mentă sau eucalipt pentru a te putea relaxa cât mai bine, sau poți încerca un parfum de cameră care să îți aducă aminte de verile petrecute pe litoral, cum ar fi sarea de mare, algele marine și lemnul.

Alege un parfum care să îți crească nivelul de productivitate

Dacă ți-ai creat acasă un spațiu de lucru, atunci poți aduce și în acest colț al locuinței un odorizant de cameră. Alege un parfum care să îți stimuleze nivelul de concentrare și să îți crească nivelul de productivitate.

Studiile au dovedit că lămâia poate crește vigilența, așa că poți opta pentru un parfum cu aromă de coajă de lămâie. De asemenea, menta și scorțișoara pot stimula concentrarea și pot combate oboseala mentală. În timp ce rozmarinul încurajează gândirea clară și îmbunătățește memoria.

 

Parfumul poate avea un rol extrem de important în fiecare încăpere, pentru că în funcție de aromele alese poți să creezi ambientul pe care ți-l dorești, chiar la tine acasă. Spre exemplu, dacă îți este dor de aerul proaspăt de munte, poți alege în living un odorizant cu aromă de conifere, iar dacă vrei să te bucuri de relaxarea de la SPA, poți opta pentru o lumânare cu eucalipt sau cu lavandă.  

 

 

×