x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să alegi corect scaunul de birou? 3 sfaturi și produse recomandate

Cum să alegi corect scaunul de birou? 3 sfaturi și produse recomandate

11 Aug 2022   •   15:48
Cum să alegi corect scaunul de birou? 3 sfaturi și produse recomandate
Sursa foto: Shutterstock

Există mai mulți factori cheie de considerat atunci când pornești în căutarea scaunului de birou potrivit. Dar alegerea acestui echipament poate fi chiar distractiv dacă ai toate informațiile necesare la îndemână. Ai ocazia să-ți cumperi un scaun care să te ajute să te simți mai confortabil în timp ce lucrezi, iar acest lucru te satisface în timpul cumpărăturilor.

Ți-am pregătit un articol cuprinzător cu informațiile de care ai nevoie pentru alegerea noului tău scaun de birou:

  1. Decide cu privire la bugetul disponibil

Un scaun de birou reprezintă o investiție, iar o investiție nu poate fi făcută pe termen scurt. Altfel, ar fi doar o pierdere de bani și de timp. Cel mai important considerent atunci când vrei să cumperi un scaun de birou este să te decizi la suma pe care vrei să o investești - o mulțime de alți factori și momente decizionale vor avea legătură directă cu bugetul disponibil. 

 

De exemplu, pentru a beneficia de caracteristicile versatile ale unui scaun ergonomic va trebui să plătești mai mult decât pentru un scaun de birou simplu, dar confortul va fi sporit pe termen lung.

  1. Examinează mai multe tipuri de scaun

Un alt considerent major în alegerea corectă a scaunului de birou este tipul de scaun care se potrivește. Poți alege dintr-o gamă variată de scaune de birou având în vedere spațiul tău de lucru care poate dicta unele cerințe pentru scaun și materialul din care este făcut scaunul.

 

De exemplu, dacă ai un birou mic sau poate chiar unul în picioare, există scaune compacte sau care nu au cotiere și tetiere care pot funcționa foarte bine în acest scenariu.

În vederea materialului, există două tipuri de scaune: din material textil și din piele. Scaunele din material textil sunt mai ieftine și oferă respirabilitate pielii - o caracteristică importantă pentru zilele călduroase. Scaunele din piele sunt mai ușor de curățat și mai estetice.

  1. Gândește-te la caracteristicile ergonomice de care ai nevoie

Dacă petreci mai mult de 2-3 ore la birou în fiecare zi, pentru 5 zile sau chiar 7 zile din săptămână, atunci este imposibil să eviți nevoia caracteristicilor ergonomice pentru un scaun de birou. Pe termen lung, lipsa acestora îți va afecta sănătatea generală și, în mod special, oasele și circulația sângelui.

Modelele ergonomice permit reglarea poziționării spațiului pentru șezut (în față sau înapoi), pentru spate, precum și reglarea tensiunii acțiunii de înclinare tot pentru spate. Caracteristicile suplimentare pe care le poate avea un scaun de birou ergonomic sunt legate de reglarea înălțimii scaunului și repoziționarea cotierelor și tetierei pentru confort sporit.

Scaunele de birou ergonomice pot fi, de asemenea, adaptate cu adevărat la poziția de ședere, nevoile personale și forma corpului unei persoane. 

Dar, depinzând de bugetul stabilit la primul punct, poți alege compromiterea anumitor caracteristici care, personal, nu-ți aduc confort suplimentar. Până la urmă, fiecare scaun de birou este proiectat și testat pentru a fi, într-o mai mare sau mai mică măsură, ergonomic și confortabil.

Poți începe căutările de acum și doar cu 3 sfaturi aplicabile, poți să-ți alegi corect scaunul de birou pentru nevoile tale!

×