x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să amenajezi un loc de joacă în cadrul restaurantului tău

Cum să amenajezi un loc de joacă în cadrul restaurantului tău

23 Mai 2022   •   21:24
Cum să amenajezi un loc de joacă în cadrul restaurantului tău
Sursa foto: Shutterstock

Restaurantele ar trebui să fie medii primitoare pentru toate tipurile de persoane, atât pentru cele care vin să servească masa singure, cât și pentru cupluri, grupuri de prieteni sau familii. Dacă îți dorești ca experiența clienților tăi care vin însoțiți de copii să fie una cât mai plăcută, care să îi facă să se reîntoarcă mereu cu drag, este recomandat să amenajezi un loc de joacă pentru cei mici.

Conform specialiștilor în domeniul statisticilor sociale, afacerile din domeniul HORECA (hoteluri și restaurante) au înregistrat creșteri semnificative ale numărului de clienți după amenajarea de spații special destinate copiilor. Iată cum poți proceda ca să creezi un loc de joacă eficient:

Alege obiecte modulare, ușor de manevrat

Siguranța copiilor ar trebui să fie primordială atunci când iei în considerare amenajarea unui spațiu pentru cei mici în cadrul restaurantului tău. Ia în considerare să achiziționezi locuri de joacă de interior cu diverse tematici care urmează un concept modular - pot fi folosite în diverse locuri și modalități. Acestea îți vor permite să împrospătezi constant aspectul amenajării și vor fi sigure pentru copii.

 

Ai grijă să amplasezi locul de joacă în proximitatea meselor. Părinții trebuie să se poată relaxa în timp ce servesc masa, dar este important și să își poată supraveghea copiii fără prea mare efort.

Folosește materiale de calitate, sigure

Copiii sunt plini de energie, iar curiozitatea vârstei îi va împinge să încerce tot felul de lucruri la locul de joacă. Folosește materiale sigure și delicate la atingere, care nu au colțuri sau margini ascuțite. Vei preîntâmpina astfel posibilitatea ca micuții să se accidenteze și să întrerupă timpul petrecut de părinți în cadrul restaurantului tău.

 

Poți opta pentru jucării din plastic, covoare de poliuretan sau spumă ori poți îngrădi locul de joacă cu un mic gard de lemn lăcuit. Este recomandat să eviți folosirea materialelor dure precum metalul sau piatra, deoarece acestea pot fi extrem de periculoase pentru copii.

Asigură distracția și liniștea perimetrului în același timp

Atunci când aleg să servească masa la restaurant, indiferent că sunt însoțiți sau nu de copii, oamenii se așteaptă la o experiență cât mai plăcută și liniștită. Chiar dacă ai rezolvat o parte din problemă prin crearea unui loc de joacă, acesta trebuie să fie distractiv pentru cei mici și reconfortant pentru adulți. După ce te-ai asigurat că perimetrul respectă standarde înalte de siguranță, trebuie să alegi jucăriile potrivite.

 

Dacă vrei să fie un mediu cât mai echilibrat, evită să achiziționezi jucării care scot sunete puternice (precum instrumente muzicale). Poți alege, mai degrabă, să amplasezi o piscină cu bile de plastic, o trambulină sau căsuțe modulare. Și jucăriile de tip lego ori cărțile de colorat sunt alegeri inspirate, dar ia în considerare vârsta copiilor pentru care acestea sunt potrivite.

 

Ca regulă generală, este indicat să optezi pentru obiecte și decoruri care nu necesită operatori umani - pe de-o parte, nu va fi nevoie să plătești angajați suplimentari care să supravegheze locul de joacă, dar nici părinții nu vor fi nevoiți să se ridice constant de la masă pentru a verifica activitatea copiilor.

 

Amenajarea unui loc de joacă în cadrul restaurantului tău poate fi o decizie inspirată care să îți aducă avantaje pe termen lung. Procedează responsabil atunci când alegi design-ul, obiectele și jucăriile care se vor regăsi în spațiul destinat celor mici. În cazul în care nu ești părinte, poți discuta cu clienții sau prietenii care au copii și le poți cere sfaturi și idei suplimentare pe care să le pui în aplicare.

×