x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să îți sporești confortul și să ai parte de siguranță când stai la casă

Cum să îți sporești confortul și să ai parte de siguranță când stai la casă

19 Apr 2022   •   21:48
Cum să îți sporești confortul și să ai parte de siguranță când stai la casă

Confortul și siguranța sunt două aspecte care primează pentru oricine. Fie că e vorba de cei dragi ție ori de bunurile tale de valoare, ca să te asiguri că sunt feriți de orice pericol, se impun anumite măsuri de securitate. Iar când vine vorba de o viață cât mai plăcută, poți apela la anumite metode cu ajutorul cărora să scazi costurile și să ai parte de confortul dorit. Iată ce poți face ca să îți îndeplinești aceste obiective.

Caută să îți reduci costurile

Un prim pas pe care l-ai putea face e să încerci să reduci costurile, mai ales la energie, ca să ai parte de facturi cât mai mici. O măsură la care ai putea să te gândești e să îți instalezi panouri fotovoltaice, adică o sursă regenerabilă de energie. Acestea au o durată de viață îndelungată, iar în timp, costurile scad considerabil, chiar dacă investiția inițială este una mare.

 

Pe de altă parte, ia în calcul că ai multe camere la dispoziție, deci o suprafață mare de încălzit. De aceea, dacă vrei ca în fiecare cameră să ai confortul termic pe care ți-l dorești, ai nevoie de un sistem de încălzire cu un randament peste medie. Așadar, poți să apelezi la o centrală termică pe gaz, de exemplu, sau la încălzirea prin pardoseală. Iar când vine vorba de mașina personală, ideal ar fi să optezi pentru una electrică, care are un consum mai rentabil decât una pe carburant clasic și se întreține mult mai ușor, fiindcă are mai puține piese.

Tine-ți bunurile în siguranță și asigură-le protecția celor dragi

Când vine vorba de siguranța celor dragi și păstrarea intactă a bunurilor de valoare, trebuie să iei toate măsurile de securitate necesare. În primul rând, ai nevoie de niște ajutoare de nădejde care să vegheze pentru tine și să îți protejeze casa chiar și când ești plecat de acasă, precum camere de supraveghere fara fir. Acestea vor înregistra fiecare mișcare din preajma locuinței tale.

 

De asemenea, nu uita de sistemele de alarmă și cele antiefracție, care vor pune hoții pe fugă, dacă vor încerca să dea o spargere. În plus, pe lângă sustragerea obiectelor valoroase, mai există și alte cauze din cauza cărora pot apărea pagube semnificative, precum dezastrele naturale. Instalează-ți și detectoare cu senzori pentru fum, incendiu sau gaz. Iar ca să fii sigur că vei fi despăgubit după producerea unei calamități, apelează la polițe de asigurare.

Facilitează-ți treburile casnice și pe cele din gospodărie

Ca să duci o viață cât mai ușoară și să câștigi timp prețios atunci când vine vorba de treburile casnice sau cele din gospodărie, ai putea să ai mai mult confort dacă apelezi la anumite obiecte specifice. De exemplu, ca gazonul să fie mereu îngrijit, folosește o motocoasă sau o mașină de tuns iarba. De asemenea, dacă te-ai săturat să tot închizi porțile manual, instalează-ți un kit de automatizare a porților batante.

 

În plus, dacă vrei să ai parte de o atmosferă extraordinară atunci când vrei să lucrezi la birou, să înveți, să citești ori când te odihnești, apelează la sistemul de iluminat inteligent. Pe de altă parte, dacă te-ai săturat să faci curățenie în toată casa, iar acest proces îți ocupă foarte mult timp, un robot de aspirare este tot ceea ce ai nevoie. La fel și în cazul veselei, ca să nu mai stai să le speli de mână, bagă-le direct în mașina de spălat vase.

 

Acestea sunt doar o parte din deciziile pe care poți să le iei. Tu știi cel mai bine care sunt prioritățile tale când vine vorba de confort și siguranță. Totuși, schimbările nu vor veni de la sine. Este necesar să iei anumite măsuri care te vor ajuta să îți ușurezi și să îți îmbunătățești stilul de viață.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

×