x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum scapi de mucegaiul negru. Metoda simplă, eficientă și naturală

Cum scapi de mucegaiul negru. Metoda simplă, eficientă și naturală

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   19:00
Cum scapi de mucegaiul negru. Metoda simplă, eficientă și naturală

Mucegaiul din casă ne dă adesea bătăi de cap. Acesta se formează mai ales în locurile umede și reprezintă un pericol pentru sănătate.

Există mai multe feluri de mucegai însă cel negru este foarte toxic și, în timp, aduce alergii și chiar boli. Apare ca un gel și are un miros puternic. Se depune pe instalațiile sanitare unde se menține umezeala, fiind prezent mai ales în chiuvetă. Atunci când îl observi trebuie să iei imediat măsuri pentru a-l înlătura, altfel se va răspândi.

Cum substanțele chimice sunt de evitat, există și o metodă naturală, simplă și eficientă pentru a înlătura mucegaiul.

Iată un amestec din trei ingrediente care te ajută să rezolvi problema:

Este nevoie de oțet alb, apă caldă și bicarbonat de sodiu. Se amestecă un litru de apă caldă cu trei sferturi de oțet alb și două linguri de bicarbonat de sodiu într-o sticlă. Se agită puternic pentru a se amesteca bine toate ingredientele și apoi se toarnă direct pe petele de mucegai. Se lasă să acționeze circa 30 de minute iar apoi se curăță cu o periuță de dinți ori un burete până când dispar toate urmele de mucegai. Se clătește apoi suprafața cu apă fierbinte și se usucă pentru ca locul să nu rămână umed. 

Pentru a scăpa definitiv de mirosul neplăcut poți să torni circa 150 de grame de sifon în scurgere, apoi adaugi 100 de gram de oțet și pornești robinetul pentru a se scurge toate urmele, scrie spynews.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: mucegai mucegai negru chiuveta