x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Dăruiţi flori albe celor dragi!

Dăruiţi flori albe celor dragi!

de Cornelia Constantin    |    27 Noi 2008   •   00:00

Vă întrebaţi ce cadou să faceţi doamnelor?

O floare ar putea fi o alegere bună, dar nu toată lumea se pricepe la flori. Însă dacă le îndrăgiţi veţi vrea să ştiţi câte ceva despre ele, aşa încât să le păstraţi frumoase mai multă vreme.



În această perioadă se găsesc de vânzare în mai toate magazinele azalee şi schlumbergera. Gama cromatică este vastă, preţurile rezonabile, deci veţi putea face şi o mică economie la bugetul pentru cadouri de Sărbători. Dar de ce să fie albe? Şi de ce neapărat o floare care să necesite îngrijiri permanente şi ceva documentări? Nu pare să fie chiar aşa de simplu precum vă doreaţi.

PURITATE ŞI BUCURIE
Înainte de toate, culoarea albă se asociază cu anotimpul, cu zăpada. Din punctul de vedere al simbolisticii, ea înseamnă sinceritate şi puritate. Şi ce altceva mai bun putem să facem înainte de Sărbători dacă nu să ne purificăm sufletul şi să fim sinceri cu cei din jur? O floare poate că nu e un cadou comod, pentru că nu poate fi lăsată într-un colţ. Dar este un prilej pentru multe bucurii. Este ceva viu, aşa cum ar trebui să fie şi relaţiile dintre oameni. Nu, nu doar în preajma Sărbătorilor, ci tot timpul. Dar acum cu atât mai mult.

Şi haideţi, doar nu vă sperie să citiţi câteva pagini despre o floare pentru un om drag, nu-i aşa? Până la urmă, dacă citiţi aceste rânduri, chiar s-ar putea să vă fie de ajuns. Azaleea, de exemplu, iubeşte lumina naturală şi răcoarea. Deci nu e acea floare pe care s-o aşezaţi pe pervaz. Mai degrabă într-un balcon închis sau într-un hol bine luminat. Solul din ghiveci este poros, veţi vedea că are tendinţa de a se usca repede. Nu-l lăsaţi să se usuce prea tare, dar nici nu-l îmbibaţi cu apă. După ce florile se trec, tundeţi vârfurile. Din primăvară, plăntuţa va creşte mult. Schlumbergera trebuie amplasată de la început în loc luminos şi răcoros. Orice mutare va provoca pierderea florilor şi a bobocilor. Iată cât de simplu poate deveni.

Şi veţi vedea câtă bucurie aţi adus.  

×
Subiecte în articol: mereu verde