x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decor în alb şi negru – ghivece cu plante pitice de grădină

Decor în alb şi negru – ghivece cu plante pitice de grădină

de Cornelia Constantin    |    26 Ian 2008   •   00:00

V-aţi amenajat casa în alb şi negru şi aveţi dificultăţi în a găsi un decor floral pe măsură? Dacă da, iată propunerile noastre: dalia, hortensia şi oxalis (măcriş) – toate cu flori albe şi uşor de plantat în ghivece negre

 

De fiecare dată când cineva ţine foarte tare la o schemă cromatică are dificultăţi în a găsi combinaţia potrivită de plante la ghiveci pentru condiţiile date. Dacă vă interesează ca aceste ghivece cu plante să le ampla­saţi pe terasă, combinaţia de dalie, hortensie şi oxalis poa­te fi una originală, după cum susţin specialiştii danezi.

 

Hortensii şi dalii pitice

Îndrăgite plante de grădină, mai sus-numitele au varietăţi nenumărate din care putem să alegem exact ce ne trebuie. Ba mai mult, nici măcar nu sunt plante pretenţioase care să ne dea bătăi de cap cu îngrijirea lor. Hortensia poate fi o adevărată vedetă, cu condiţia să alegeţi bine varietatea şi să aveţi grijă la pH-ul solului. Culoarea florilor variază uneori în funcţie de acest aspect. Daliile pot fi în egală măsură plante anuale sau perene. Sunt preferate varietăţile perene cu port tufos (după cum ştiţi, sunt şi exemplare care trec uşor de 2 m înălţime).

 

Oxalisul

Cu aspect de trifoi decorativ, oxalisul face flori delicate albe, roz, move şi galbene în unele cazuri. El este un simbol al prosperităţii, este o plantă perenă adaptabilă şi cu creştere rapidă. Dacă va avea lumină şi îl veţi uda echilibrat în mod sigur va rămâne frumos multă vreme. Un lucru care se aplică tuturor plantelor propuse pentru acest decor este că în timp este posibil să piardă din frunzele bazale.

×
Subiecte în articol: plante mereu verde