x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decoratiuni cu plante

Decoratiuni cu plante

de Cornelia Constantin    |    22 Dec 2005   •   00:00
Decoratiuni cu plante
ARANJAMENTE FESTIVE
Poisentia este preferata pentru aranjamentele florale din casa din perioada Sarbatorilor. Doar nu intamplator este denumita Steaua Craciunului. Ea poate fi sursa de inspiratie pentru diverse decoruri sugestive peste tot in casa

Craciunul si trecerea in Noul An reprezinta pentru multi dintre noi o perioada magica in care ne amintim de copilarie, de Mosul care ne aduce daruri, de colinde... Pentru a fi cat mai aproape de spiritul acestor sarbatori, ne decoram casa cu brazi si beteala, mesele cu flori si aranjamente deosebite, intrarea in case cu coronite si panglici, in semn de bun venit. Va propun cateva aranjamente usor de realizat, dar cu un efect decorativ deosebit.

CAMERA DE ZI, LUMINA SI CULOARE


Sunt convinsa ca in fiecare casa se gasesc ingeri - mai mici sau mai mari - folositi ca bibelouri. Iar daca nu aveti un drum in magazine in perioada Sarbatorilor, sigur veti face. Asadar, asezati un inger alaturi de unul sau mai multe ghivece cu Poinsettia (Steaua de Craciun) cu bractee rosii. Aplicati beteala ingusta, de preferat stelute metalice, printre ghivece pana aproape de inger.

In partea din fata ghivecelor aurii asezati alte decoratiuni pe care le folositi la bradul de Craciun si alaturi de ele, lumanari aprinse si bine fixate in suporturi speciale. Sa aveti grija ca lumanarile sa se afle la o oarecare distanta de Poinsettia, in asa fel incat caldura degajata sa nu-i vestejeasca florile.

LA FEREASTRA, SIMPLITATE


Pentru acest decor nu aveti nevoie decat de o Poinsettia (cu flori de oricare culoare va place, nu neaparat galbuie) asezata intr-un ghiveci de tip masca, pe care il amplasati in dreptul ferestrei. De jur imprejurul marginii ghiveciului puteti aseza beteala aplicata pe cateva crengute culese din gradina. Puteti alege orice va place, singura conditie este sa fie suficient de elastice, asa incat sa nu raniti Poinsettia.

×