x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Dendrobium pentru colecţia dumneavoastră de orhidee

Dendrobium pentru colecţia dumneavoastră de orhidee

05 Apr 2008   •   00:00

Genul Dendrobium este unul popular peste tot în lume, deci şi la noi. Popularitatea lui are la bază diversitatea cromatică şi faptul că nu sunt orhidee dificil de adaptat la condiţiile din casele noastre.

Genul Dendrobium este unul popular peste tot în lume, deci şi la noi. Popularitatea lui are la bază diversitatea cromatică şi faptul că nu sunt orhidee dificil de adaptat la condiţiile din casele noastre. Din păcate, la noi, pe piaţă sunt accesibile Dendrobium phalaenopsis şi Dendrobium no­bile – două varietaţi deosebit de frumoa­se, dar care nu satisfac pasiunea colec­ţio­narilor. Din cauză că piaţa nu oferă di­versitatea corespunzătoare, unii dintre colecţionari îşi importă singuri plantele, din ţări europene, dar şi din US. 

 

Achiziţionarea

Orhideele se comercializează la noi cu precădere în perioada de iarnă, iar preţurile nu sunt chiar mici. Unele hypermarketuri practică reducerea de preţuri la plantele fără flori, şi în acest fel vă puteţi proteja bugetul, însă nu veţi şti cu exactitate ce varietate aveţi decât peste un an, când plantele vor în­flori din nou. Sfatul meu este să nu vă bu­­curaţi neapărat de aceste reduceri de preţ, cât mai ales de faptul că puteţi cum­păra plante sănătoase. Verificaţi atent plan­tele: să nu aibă tije rupte, boboci veş­te­jiţi. De asemenea, uitaţi-vă la baza tul­pinilor să nu fie putrezite, iar pământul din ghi­veci să nu fie excesiv de uscat, dar nici excesiv de umed. Umiditatea în plus este inamicul orhideelor în general.

 

Îngrijirea

Amplasaţi Dendrobiumul la lumină bună, dar nu în soare direct. Folosiţi beţişoare de bambus pentru sprijin. Udarea se face moderat la rădăcină şi mai degrabă prin pulverizare pentru a-i asigura o umiditate în aer cât mai aproape de cea din locurile de origine. Solul e bine să aibă o uşoară reacţie acidă şi să conţină scoarţă specială pentru un drenaj bun.

×
Subiecte în articol: mereu verde